Home / Новини / Още един бъг в iOS 6.1 (+видео)

Още един бъг в iOS 6.1 (+видео)

iOS 6.1 Hack allows iPhone lock screen bypass

Бъг в iOS 6.1 позволява пропускането на въвеждане на код за отключване на телефона

Скорошни проучвания показаха наличието на бъг в iOS 6.1, при който крадец може да достигне до началния екран без въвеждането на код (ако има настроен такъв), а след включването към компютър получава достъп до данните на потребителя.

Хакери наскоро откриха друг бъг, чрез който можеш да достъпиш единствено приложението за телефон (Phone). Този нов бъг е доста по-отворен и позволява на хакерите да свържат телефона към компютър и да разглеждат потребителската информация – контакти, снимки, гласова поща – без въвеждане на код.

Трикът много напомня предишния бъг на iOS 6, но включва използването на инструмент за правене на скрийншоти, както и бутона за спешни обаждания.

Ако искате да видите метода в действие, изгледайте следния клип:


От Apple обещават че ще поправят този бъг при следващата си версия на iOS – 6.1.3. От друга страна, 6.1.3 все още не се поддържа от последния джейлбрейк, така че потребителя ще трябва да избира дали да има обновено и по-сигурно устройство, или джейлбрейкнато такова.

Добре е да активирате функцията Find My iPhone, така че ако вашия телефон бъде откраднат ще можете да изтриете информацията от разстояние.

 

 

About GP

Check Also

Apple може да се нуждае от Samsung и за iPhone 6

Въпреки упоритите опити да се откъсне от зависимостта си към Samsung при производството на процесори …