Home / Новини / Скоро HTC One ще получи Android 4.2.2

Скоро HTC One ще получи Android 4.2.2

pic_3_27233

Още при представянето на HTC One стана ясно, че смартфона ще се появи в продажба с Android 4.1, а по-късно ще получи и ъпдейт до актуалната 4.2. Това изглежда ще стане съвсем скоро, тъй като онлайн неофициално се появи финална версия на софтуер за устройството, който е базиран на Android 4.2. Заедно с това станаха известни и някои от промените, които ще дойдат с обновяването и те съвсем не са маловажни.

Компанията е подобрила работата на новата функция BlinkFeed и добавила възможност за бърз достъп до някои от функциите на телефона чрез допълнителен бутон в падащото меню. Припомняме, че това е една от новите добавки в Android 4.2.2, която в малко модифициран вид присъства и в Samsung Galaxy S4 и когато тествахме устройството предположихме, че ще се сдобие с нея с предстоящия ъпдейт.

Потребителите вече могат да активират показване на оставащия капацитет на батерията в %, а освен това продължително натискане на основния бутон ще активира другата негова функция като бутон menu. Това е опция, която вече се появи в много външни ROM файлове за смартфона и се оказа популярна сред потребителите тъй като по този начин на приложенията не им се налага да показват menu бутон на екрана.

Вече е възможно да се премахнат всички икони от лентата в долната част на екрана, а иконите в нея не изчезват от менюто с приложения. Сред другите промени са подобрения в качеството на звука, работата на камерата и термалната конфигурация на телефона. Включена е и функцията Android Daydream. Засега не е ясно, кога ще е достъпно обновяването, но предполагаме, че това ще стане през юни.

 

  • Източник: MobileBulgaria

About GP

Check Also

Apple може да се нуждае от Samsung и за iPhone 6

Въпреки упоритите опити да се откъсне от зависимостта си към Samsung при производството на процесори …