Home / Новини / Бюджетният iPhone ще бъде произведен от Pegatron

Бюджетният iPhone ще бъде произведен от Pegatron

1801_51A6F67AГодини наред почти всички iPhone-и и iPad-и бяха произвеждани от една и съща компания – Foxconn. Това сътрудничество бе плод на добрите взаимоотношения между Стив Джобс и председателят на тайванската корпорация Тери Гоу. Под ръководството на Тим Кук обаче статуквото започна малко да се променя и, според последните сведения, Apple бавно пренасочват производството на мобилните си продукти от Foxconn към Pegatron.

В момента упорито се говори, че именно Pegatron са ангажирани със задачата да произведат бюджетния iPhone, който очакваме по-късно тази година. Тази тайванска фирма, по-малка от Foxconn, вече има опит с продуктите на Apple. От 2011 година те започнаха да произвеждат известни количества iPhone, а миналата година се включиха и в сглобяването на таблета iPad Mini.

Сътрудничеството между Apple и Pegatron е благоприятно и за двете страни. Apple ще предотвратят риска от монопол върху производството им от страна на Foxconn, а Pegatron ще изпълняват поръчки на една от най-влиятелните компании в света. Говори се, че тайванската корпорация до такава степен желае да работи съвместно с Apple, че е съгласила да продава продукцията си на по-изгодна за американците цена. И двете компании обаче отказаха коментар по въпроса.

  • Източник: Kaldata

About GP

Check Also

Apple може да се нуждае от Samsung и за iPhone 6

Въпреки упоритите опити да се откъсне от зависимостта си към Samsung при производството на процесори …