Apple може да пусне бюджетния iPhone до края на годината

По-рано писахме, че е възможно от Apple да пуснат бюджетен iPhone ето още малко информация.
Компанията Apple си създаде име на производител на смартфони от скъпия клас. Устройствата им се отличават с продуктивна електроника и дизайн, способни да отговорят на най-взискателните клиенти. Въпреки това пазарът диктува правилата и Apple го  знае много добре, че днес е необходимо да се разработват и предлагат на пазара устройства и от по-нисък клас.

News_61594_1

Както съобщават три реномирани издания DigiTimes, Wall Street Journal и Bloomberg, ябълката може да пусне първия си бюджетен iPhone по-късно тази година, компанията активно работи по този проект. Устройството е предназначено за Китай и други развиващи се пазари, където устройствата на Apple не са толкова популярни, колкото в САЩ и Европа. За техническите характеристики на устройството не се съобщава нищо, само че е вероятно Apple да се откаже от минерално стъкло или алуминия за корпуса на смартфона и да го замени с пластмаса и поликарбонат.

За отбелязване е и факта, че според анонимни източници бюджетния iPhone  ще получи голям дисплей, дори по-голям от този 4-инчов екран на смартфоните от пето поколение. По-данни на информационната агенция Bloomberg, смартфона ще се струва между 99 и 149 долара без договор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>