Apple може да се нуждае от Samsung и за iPhone 6

396D_524974A3Въпреки упоритите опити да се откъсне от зависимостта си към Samsung при производството на процесори за моделите iPhone, изглежда, че Apple все пак ще трябва да разчита на своя най-голям конкурент на мобилния пазар и за iPhone 6. Според няколко корейски сайта двете компании дори вече са достигнали до споразумение и южнокорейският технологичен гигант ще произвежда от 30 до 40% от чиповете за следващия смартфон на Apple.

Samsung е основен производител на процесори през последните години за американската компания. Южнокорейският гигант дори е автор на чиповете в последните няколко устройства на Apple, включително и на наскоро дебютиралите на пазара iPhone 5S и iPhone 5C. Именно Samsung е производител на процесорите A5, A6 и A7.
Въпреки сведенията, че Apple преговаря с Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) в опит да се намери друг партньор при производството на процесори, то според няколко корейски издания поне в близките години Samsung и Apple ще продължат да работят съвместно върху следващите модели iPhone.

Информацията гласи още, че докато TSMC ще отговаря за изграждането на от 60 до 70% от чиповете А8, които ще са вградени в iPhone 6, то оставащите 30-40% ще са дело именно на южнокорейската компания. Смяташе се, че Apple е била твърдо решена да повери цялото производство на процесорите в ръцете на TSMC, но в крайна сметка експертите са стигнали до извода, че изграждането на 20-нанометрови процесори е трудна задача и компанията се е видяла принудена да сключи сделка и със Samsung.

 

Източник: Kaldata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>