Fulton Innovation показва таблет, работещ като подложка за безжично зареждане


nexusae0_Two-way_Wireless_Charging_Close_verge_super_wide_thumb

Не е странно, че Fulton Innovation, водеща фирма в технологиите за безжично зареждане, ще се включи с нова технология на CES. Тази година, обаче, те са ни приготвили нещо необичайно – прототипна технология, която позволява таблет да зарежда мобилен телефон, при това безжично.

 

nexusae0_Two-way_Wireless_Charging_-_Back-to-back_verge_super_wide_thumb

Въпреки, че принципът на зареждане изглежда сравнително просто, има няколко правила – и двете устройства трябва да поддържат Qi стандарта. При това условие таблетът може да зарежда всеки един Qi-съвместим телефон. Недостатък е, че по време на зареждането таблетът не може да бъде използван.

На пръв поглед двойката таблет/телефон, зареждащи се, изглежда че има ограничено приложение – все пак трябва да спрете да използвате таблета за малко, за да “капнете” енергия в телефона. Въпреки това, няма съмнение, че за в бъдеще ще срещаме все повече устройства, поддържащи Qi безжично зареждане, също така е ясно, че Fulton няма да спре с разработката на иновативни решения.

Говори се, че Fulton вече са разработили подложка за зареждане на няколко устройства едновременно, която може да се адаптира към нуждите на устройствата под нея.

One thought on “Fulton Innovation показва таблет, работещ като подложка за безжично зареждане

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>