Google премахва USB OTG поддръжка от Nexus 4

Преди няколко седмици, след като въпросът беше повдигнат, oт Google са редактирали няколко реда от онлайн пътеводител на телефона, който казва, че можете да свържете устройства, като “клавиатура, мишка или дори джойстик” чрез USB. Страница сега казва, че “USB за свързване на тези устройства не се поддържа.

Въпреки, че винаги има Bluetooth решения за тези, които обичат да използват клавиатурата и мишката като аксесоари, същото решение не може да се прилага от хора, които мислят да включат USB стик с памет в телефона – не е толкова абсурдно, като се има предвид липсата на разширен вариант за съхранение на данни в Nexus 4.

Други Nexus устройства, като например Google Nexus и Nexus 7, също нямат слот за карта памет, но имат USB OTG функцията. Както и за Nexus 4, тя изглежда като хардуерно ограничение, нещо при което актуализация на софтуера или заобикаляне на проблема не може да се оправи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>