iPhone – Новият докторски инструмент (Видео)

Постоянно се учудвам какво могат да направят хората с един iPhone, ако проявят малко изобретателност. Учените от Giorgia Tech и университета Emory разработиха аксесоар, който превръща iPhone в отоскоп, едно от онези неща, които докторите използват, за да проверяват за проблеми с ушите. Наричат го Remotoscope.

Това представлява прикачваща се добавка, която покрива светкавицата и камерата на iPhone-а. По този начин, в домашни условия, можете да снимате ушния канал на болния. С Remotoscope идва и специално разработено приложение, с което може да се увеличат проблемните места. След обработката изпращате снимката на педиатър, който я изучава от разстояние. Така спестявате пътуването до лекаря.

В момента Remotoscope се тества в болниците, като разработчиците се надяват да постигнат резултати до края на годината. Все още не са известни крайните срокове, нито кога този аксесоар ще бъде достъпен за потребителите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>