iPhone 6 в радикално нов стил

В продължение на шест години, Apple пуска своя корпоративен смартфон в един и същ дизайн, най-значителна трансформация на iPhone е през 2010г., когато пусна четвърто поколение на модела. Талантливият италиански дизайнер Federico Ciccarese представя новата концепция на iPhone 6, която много се отличава от предишните си предшественици.

News_61545_1

За разлика от предишния iPhone, корпуса на шестото поколение по форма много на прилича на iPod nano, както и на много от смартфоните на Nokia. Идейния iPhone 6 е възможно да работи под iOSX платформа, която съчетава iOS и OS X в едно. Подобно на Microsoft, Apple ще съчетаят мобилната и компютърната версия в едно ядро и така ще съчетаят коренно преобразен интерфейс, който ще е удобен за работа както във вертикална, така и хоризонтална ориентация под името iOSX.

News_61545_2

Най-интересното нововъведение на тази версия на iPhone 6 е пълно премахване на Home бутона на предния панел. За бърз достъп до менюто “Начало”, ще трябва да се използва алтернативни средства за контрол, чрез жест или един от бутоните от страни на корпуса.

Ето и едно видео на самия смартфон.

 

 

7 thoughts on “iPhone 6 в радикално нов стил

  1. Ужас… Тая фирма, след 4-ката все по-грозни и по-грозни модели почна да вади. Без хоум бутон? Айде да махнат и страничните бутони за звука и бутона за включване. Включването и изключването да става с жест..
    И аудиожака къде пък са го боднали в долната част, страхотно неудобно.
    Иначе браво за темата!
    P.S. Абе, това наистина е 1:1 с Nokia Lumia 800 o_O

  2. Мне. Включване и изключване ще става от ценралата на Ябълката ;)

  3. Защо поствате такива непотвърдени и безумни щуротии сано и само материал да има… драскачи такива :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>