Mоже да стане незаконно да отключите телефона си от тази събота!?

unlock-phone-las-vegasrw

 

Помните ли спора,при който се обсъждаше дали е незаконно да се Jailbreak-ва вашето мобилно устройство? Е, това фиаско е готово да се върне в лошия смисъл този уикенд. Решението,което започва от тази събота – 26 януари е,че за да отключите вашия смартфон си ще ви трябва разрешение от оператора.

За сега това влиза в сила в САЩ,съгласно Закона за авторските права в цифровото хилядолетие.Това ще направи незаконно за отключване фабрично заключените устройства без разрешение от оператора.Това не се отнася за устройства, които са отключени като устройствата –  Verizon LTE, като Verizon iPhone 5 и Verizon HTC Windows Phone 8x, или T-Mobile устройства, като Nexus 4. И, разбира се, отключването все още ще анулира гаранцията ви.

Очевидно, според Службата за авторско право в САЩ, съветите и триковете за модификации са законни, тъй като потребителите притежават софтуера на устройството, и имат право да Jailbreak -ват / Root – ват. Но следвайки тази логика,ние не притежаваме и хардуера, който купуваме от операторите, така че отключването става незаконно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>