ubuntu-500x319rw

 

Canonical представи Ubuntu OS за таблети. Вижте видеото с основателя на Ubuntu Марк Шатълуърт, който обяснява всичко за Ubuntu OS за таблети.

Функциите на Ubuntu OS за таблети:

  • Многозадачност:  Уникално, Ubuntu позволява разделяне на екрана на екрана на две – като екран на телефон и в същото време под формата на таблет. На този етап Ubuntu е изобретен, както да позволи ефективен мултитаскинг, така и за подобряване на използваемостта на телефонни приложения за таблети.
  • Защитен мулти-потребител:  Множество акаунти в един таблет с пълно криптиране на личните данни, съчетани с осигуряване на надежден Ubuntu модел, който е широко използван в банки, правителства и други подобни среди, което го прави идеален за работа и използване от семейството.
  • Гласово контролирана HUD производителност:  Heads-Up Display за Ubuntu прави възможно бързо и лесно да правите сложни неща върху устройството,притежава сензорни интерфейси за богати приложения, също така носи и голяма мощ на таблета.
  • Edge magic:  Ръбовете на екрана се използват за навигация между приложения, настройки и контрол. Това се прави за по – малко безпорядък, повече съдържание и по – лъскав хардуер.  Задължително естествено е без физически или меки бутони, като по този начин се докосвате до чистата елегантност.
  • Пълен конвергенция:  Интерфейсът на таблета е представен от точно същата операционна система и код, който се предостави на телефона, компютъра и телевизора пак с тази ОС, което позволява истинско сближаване между устройствата. Ubuntu е с уникален дизайн и ви позволява да мащабирате плавно във всички устройства.

Интерфейсът Ubuntu за таблети поддържа размери на екрана от 6 до 20 инча и резолюция 100-450 PPI. Търговски таблет, работещ под Ubuntu ще бъде пуснат на пазара по някое време през 2014 г., но инсталируемо копие на Ubuntu Tablet OS ще бъде на разположение на 21 февруари за Nexus 7 и Nexus 10.