Home / Android / Какво е новото в Android 4.2 Jelly Bean?

Какво е новото в Android 4.2 Jelly Bean?

Време беше Android да получи нов ъпдейт, а именно Android 4.2 Jelly Bean. Въпреки еднаквото име с Android 4.1 (Jelly Bean) тази актуализация е по-скоро пълен ъпдейт, отколкото някаква малка стъпка нагоре. Android 4.2 Jelly Bean работи както на таблети, така и на смартфони.

Photo Sphere / Keyboard Gestures

Photo Sphere е функцията на камерата, която ви позволява да снимате изображение, във всички посоки. Много прилича на Street View като има функция за споделяне с приятели от цял свят.

Ъпдейтът до 4.2 носи, също така и писане с жестове (Gesture Typing). До сега, се използваха външни приложения за тази функция, но сега вече тя е официално от Google.

 

 

Добавени са допълнителни думи в речникa за функцията, която превръща говора в текст и подобрява предложените думи. Photo Sphere може да се използва, за да помогне на Google да създаде един гигантски уличен преглед (Street View) на карта на света.

Използване на устройството от повече от един потребител

Може би най-важната част от ъпдейта е точно тази функция User logins, която позволява създаването на потребителски акаунти. Тази функция е достъпна само за таблети в момента, но може в бъдеще да бъде достъпна и за смартфони. С тази функция всеки потребител може да има свой различен тапет, собствен набор от приложения и джунджурии. Също така позволява да запазите най-добрите си резултати в игрите! Смяната на потребител не изисква рестарт на устройството, а само да се върнете към вашия екран на заключване (lockscreen).

 

Безжично споделяне на дисплея с други устройства

Тази функция, също вече е вградена. За обикновените телевизори с HDMI вход се нуждаете от Wireless адаптор. Споделянето на екрана също работи и с друга функция Daydream – ефективен скрийнсейвър, който показва фото албуми, новини от Google, или времето.

Известия

Вашите известия са разширени до степен, позволяваща да се предприемат директни действия, с просто натискане на един бутон. Ако сте закъснели за среща, с това предупреждение ще можете да позвъните на човека с едно натискане на бутон. Можете да се свържете с всеки в събранието – това е само един пример за многото различни ситуации, в които ще можете да предприемате директни действия.

Google сега

Google Now е подсилен с няколко различни елементи и актуализации, започвайки с времето. „Времето“ няма просто да ви покаже какво е времето в момента, а има детайлна прогноза за деня. „Обществен транспорт“ се показва, когато сте близо до спирка и ще ви покаже кога пристига следващия влак/автобус.
Андроид 4.2 Jelly Bean използват Nexus 4, както и Nexus 10. Galaxy Nexus също получи ъпдейт до новата версия.

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …