Home / Android / Пет неща, за които да внимаваме, когато си купуваме евтин таблет.

Пет неща, за които да внимаваме, когато си купуваме евтин таблет.

Таблетите са доста практични устройства съчетаващи в себе си практичността на смартфоните и ноутбуците в едно цяло.

Тук е изброен списък с най-важните неща, за които трябва да внимаваме при закупуването на евтин таблет, за да не остане ме разочаровани от крайния резултат.

 

1. Операционна система

Някои евтини модели таблети, може да са с твърде стари версии на операционната си система, или дори още по-лошо с вече несъществуващи мобилни платформи. Добре е да избягвате таблети, които са с някоя от следните платформи:

 

– Android 2.3 и по-ранни версии

Платформата Android не беше замислена за таблети до версия 3.0 (Honeycomb). За съжаление, това означава, че таблет, който работи с версия 2.3 или по-ранна, не може да ви предложи нещо добро. Ако хардуерът е достатъчно добър, разбира се, възможно е надграждане на таблета, но това не е за всеки.

 

– WebOS

Може също така да попаднете на HP TouchPad, който работи с несъществуващата вече операционна система WebOS. Има добри отзиви за таблета, но в крайна сметка той не успя да се наложи.

 

– Windows CE

Преди Windows 8 имаше Windows CE, и днес все още може да се намерят някои модели евтини таблети с платформата. Проблемът е, че ако вече знаете как работят iPad или Android, сигурно ще очаквате да получите нещо подобно, а това няма как да стане с Windows CE таблет.

 

2. Приложения

Google Play в момента има около 500 000 приложения, докато в iTunes App Store могат да се намерят най-малко 650 000 приложения. Microsoft обаче изобщо не може да претендира за нещо дори близо до тази цифра за Windows 8. Въпросът е, че като се придържате към най-популярните платформи, ще можете да получите всички приложения, за които сте чували и виждали, че другите използват и ги искате за себе си.

 

3. Резистивен срещу капацитивен сензорен екран

Има два вида сензорни екрани, както за таблети така и за смартфони. Като общо трябва да запомните, че резистивните екрани са чувствителни на натиск, а капацитивните – на докосване. Резистивните сензорни екрани са по-точни и по-добри за използване със стилус, докато капацитивните сензорни екрани са по-бързи и по-отзивчиви при допир с пръст. За моделите таблети, предназначени за масовите потребители капацитивните екрани са далеч по-добър избор. Въпреки това, много от по-евтините модели таблети, които се продават имат резистивни сензорни екрани, които сериозно възпрепятстват тяхната полезност за всяка дейност, която изисква бърз и точен контрол. Дори и сърфирането в мрежата ще бъде по скучна работа.

 

4. Проблеми с връзката

Има две неща, свързани с интернет връзката, които трябва да имате предвид при закупуването на евтин таблет. Евтините модели таблети нямат нито 3G нито 4G, а само Wi-Fi. Ето защо не си купувайте такъв модел, ако целта ви е да го ползвате навсякъде. И второ, някои евтини модели таблети имат лош Wi-Fi обхват в сравнение с по-скъпите модели.

 

5. Батерия

Най-новата версия на iPad се гордее с живот на батерията до 10 часа, докато Samsung Galaxy Note 10.1 и Asus Transformer Pad Infinity предлагат работа до 14 часа с едно зареждане на батерията. Евтините модели таблети са много нива под това. Ако намерите такъв модел с живот на батерията от 6 часа ще сте щастливец, тъй като най-често те предлагат от 2 до 4 часа. Това съчетано с Wi-Fi въпроса, посочен по-горе, означава че евтините таблети са подходящи само за използване на закрито, където в близост до вас има контакт за захранване и рутер за да сте сигурни , че Wi-Fi връзката ви ще е е в обхват.

Извод.

По добре да, дадеш малко повече пари за нещо, което си заслужава и ще ползваш, вместо за нещо, което няма да ползваш и  ще събира прах.

 

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …