Home / Новини / Първи впечатления от Apple iPhone 5s

Първи впечатления от Apple iPhone 5s

 

Както и преди една година, Apple даде възможност на hi-tech ресурсите да тестват нейните нови смартфони след представянето им, така че те да имат време да публикуват ревюта преди началото на официалните продажби. И в крайна сметка всички отзиви са крайно положителни.
Разбира се, в своите ревюта журналистите са обърнали по-голямо внимание на новите функции в смартфоните – 64-битовия процесор, по-добрата камера и скенера за пръстовите отпечатъци.
Например, Touch ID почти всички журналисти го нарекоха изключително полезна функция. Работата със скенера за пръстови отпечатъци е много бърза, а отключването на смартфона с него става за много по-кратко време, отколкото написването на 4-цифрената парола.

Отпечатъкът от пръста се разпознава почти всеки път. Един журналист от New York Times споделя, че през времето, в което е използвал смартфона, никога не му е извело съобщение за грешка, а от TechCrunch съобщават, че са се сблъскали с няколко грешки, но те са много малко на фона на правилните разпознавания. Touch ID по време на тестовете не е позволил нито веднъж друг човек, освен собственика, да отключи устройството, така че може да се каже, че тази функция е наистина полезна, а и тя наистина работи.

Що се отнася до камерата, то тук също е имало големи подобрения в сравнение с iPhone 5, особено при снимането в условията на слаба светлина. От Engadget твърдят, че смартфонът отстъпва пред камерите на камерафоните Nokia Lumia 1020 или Samsung GALAXY S4 Zoom, но в сравнение с камерите на останалите смартфони – той е победител.


От Pocket-Lint пък съобщават за по-грамотната работа на светкавицата. Първо, тя работи добре давайки възможност за получаването на по-естествени цветове в сравнение с iPhone 5. А светодиодният модул осигурява естествен цвят на кожата, дори и при напълно тъмно или при слаба изкуствена светлина.

Абсолютно всички наблюдатели хвалят мощната хардуерна конфигурация на смартфона. 64-битовият A7 процесор с лекота се справя с всички задачи. Няма дори кратки наченки на забивания, лагвания или подобни засичания. От Engadget твърдят, че този смартфон е най-бързият на пазара, превъзхождайки флагманите на другите производители, включително и Samsung GALAXY S4.

От SlashGear нарекоха iPhone 5S най-добрия смартфон на Apple за всички времена, като отбелязват, че всички промени на устройството в сравнение с модела от миналата година (камерата, Touch ID, процесора) са полезни и важни. Други наблюдатели нарекоха това устройство най-доброто на световния пазар на смартфоните с диагонал по-малко от 4.5 инча.

 

Източник: Kaldata

About GP

Check Also

Apple може да се нуждае от Samsung и за iPhone 6

Въпреки упоритите опити да се откъсне от зависимостта си към Samsung при производството на процесори …