Китайскaта търсачка Baidu сега се готви да пусне първия си смартфон, който на този етап е известно под името „Baidu Cloud Телефон“. Смартфонът ще бъде официално представен на 21 декември чрез специална онлайн конференция.

И така, какво точно е Cloud Baidu телефон? Предстоящия смартфон е съвместно усилие между Baidu, China Telecom и производителя на хардуера не е назован. Вместо да се използва съществуващата операционна система, телефонът ще се захранва от собствена операционна система Baidu, чиято основа е раздвоена версия на Google Android.

Що се отнася до хардуера, телефонът ще разполагат с 4.5-инчов сензорен екран с слухове резолюция от 540 × 960 и ще се захранва от двуядрен 1.2GHz процесор. Телефон Cloud ще дойде в бяло, червено и черно като цветови вариации.

 

Докато не дойде 21 декември, няма как да получим по-солидна информация за операционната система на смартфона или дори за производителя на хардуера, ангажиран с телефона. Цените и датите за пристигане в магазинната мрежа също остават загадка за сега.