Home / Новини / Умната ключалка August се управлява чрез смартфон

Умната ключалка August се управлява чрез смартфон

pic_3_27216

Свързаните с интернет ключалки за врата не са нова идея, но до момента не сме виждали устройство, което да изглежда добре. Компанията August обаче има много добре изглеждащо предложение с дизайн от Ив Бехар, което на всичко отгоре идва и с безплатна услуга. August Smart Lock работи с iPhone 5 и iPhone 4S и позволява да дадете достъп на всеки, който си инсталира приложението за работа с ключалката. Устройството се поставя на мястото на стандартните ключалки като по този начин се запазва заключващият механизъм.

От вътрешната страна ключалката позволява заключване и на ръка, но иначе използва Bluetooth Low Energy за връзка с телефона. Освен че можете да позволите на всеки, който си инсталира приложението, да има достъп до дома ви, ключовете, които раздавате, могат да бъдат валидни за определен период от време, така че ако искате някой да ви полее цветята през уикенда, няма нужда да се притеснявате, че той ще има достъп до дома ви и след това. Системата освен това пази списък на всички влизания и излизания и е възможно дори да оставяте снимки и бележки за хората, които идват и си отиват.

Ключалката работи с батерии, за да не се окажете в неприятна ситуация, ако ви спре токът. Също така не използва и домашната ви безжична мрежа, през която може да бъде компрометирана сигурността й. От компанията споделят, че искат да пуснат и приложение за работа с Android, но Google обявиха съвместимост с Bluetooth LE едва за Android 4.3 и със сигурност ще отнеме време, докато потребителите получат достъп до тази възможност. Засега не е ясно кога ключалката ще бъде на пазара, но цената й ще бъде 199 долара.

 

  • Източник: MobileBulgaria

About GP

Check Also

Apple може да се нуждае от Samsung и за iPhone 6

Въпреки упоритите опити да се откъсне от зависимостта си към Samsung при производството на процесори …