Home / Android / HTC DROID DNA ревю и още нещо

HTC DROID DNA ревю и още нещо

В последно време HTC изпитват трудности да бъдат в челните места на състезанието от най-високо ниво на пазара на смартфони. Най–новият им смартфон може да ги изпрати на чело в класацията.
Името с големи букви HTC DROID DNA поне веднъж е заслужено, тъй като това със сигурност е един от най – интересните смартфони, които сме виждали напоследък.

 

 

 

 

 

На хартия DROID DNA е най – силният кандидат за титлата смартфон на годината. Определящата характеристика на DROID DNA e 1080p резолюция на дисплея – това е два пъти повече  пиксели от HD екран. Това прави пикселната гъстота до откачените 440ppi, оставяйки 326ppi Retina дисплей в калта.

 

 

 

5″ екран на HTC DROID DNA използва Super LCD 3 технологии – ONE X използва предишното поколение на тази технология, така че не очакваме нищо друго освен най-доброто.
Телефона се захранва от същия чипсет Snapdragon S4 Pro като Google Nexus 4, който има четири Krait ядра, 2GB RAM памет и видео ускорител Adreno 320 на борда. Също има и функция за безжично зареждане.

 

 

HTC добавят някои от запазените им функции като последния Sense интерфейс заедно с Android 4.1 Jelly Bean. Телефона е оборудван, също така с 8-мегапикселова камера с отвор F/2.0 и ImageChip (който обработва сниманите изображения) и Beats Audio с техния 2.55v усилвател.
Единственият проблем е, че всичко това се захранва от 2,020mAh батерия, която е по-малка от тази на HTC ONE X.

HTC DROID DNA в нашите ръце.

 

 

HTC DROID DNA е първият 5 “андроид смартфон на компанията , който почти може да се квалифицира като phablet (таблефон). Все пак дизайнерите и инженерите са се погрижили да запазят устройството компактно, до толкова до колкото чудовищният екрана позволява, като намалят размера на панела до минимум.
Екранът е нещо повече от невероятен. И това не се дължи само на броя на пикселите (въпреки, че със сигурност помага много) – новата супер LCD3 технология изглежда осигурява още по-хубави цветове.

 

 

 

Панелът около 5 ” екран е много тънък  затова, телефона не е много по-голям от ONE X. DROID DNA е и много лек, почти със същото тегло като бившия флагман.

 

 

 

DROID DNA е малко по-дебел от предшественика си – 9,7 мм срещу 8.9 мм – но формата със заострени ръбове успешно прикрива тази допълнителна дебелина. На гърба има мека пластмаса, дизайн който сме виждали вече от HTC.

 

 

 

 

Нещото, което го отличава са червените ленти от двете страни на телефона. Червени акценти има и в други части на смартфона, като червения бутон за включване/заключване отгоре, червен пръстен около камерата на гърба и ивица на червената слушалка. Трите капацитивни бутона под дисплея са бели, за разлика от тези на ONE X.
Между другото червените ленти от страни на телефона имат вид подобен на мрежа, но всъщност не покриват високоговорителите. DROID DNA има два усилвателя – един за слушалките и един за високоговорителя, (който е на гърба).

 

 

 

MicroUSB портa в долната част на HTC DROID DNA е покрит с малко пластмасово капаче, но 3,5 мм аудио жак е оставен непокрит. За съжаление няма microSD слот за карта, така че сте ограничени до 16 GB предварително инсталирана памет. Не зззабравяйте че само 11 GB от нея са на разположение на потребителя, така че може да я напълните по-бързо, отколкото очаквате.

 

 

 

 

 

Сравняване на представянето на HTC DROID DNA (benchmark тестове)

Обичайният набор от показатели за HTC DROID DNA е Snapdragon S4 Pro чипсет. Вижте как четирите Krait ядра и Adreno 320 GPU се справят с FullHD резолюцията на екрана.
Започваме с тест BenchmarkPi, който показва мощта на ядрата на процесора. Както се очакваше Krait архитектура помогна на DNA DROID да победи своите четириядрени съперници. Още по-впечатляващото е обаче,че той успя да победи LG Optimus G въпреки идентичните ядра на процесора.
Benchmark Pi
(по – малко точки – по – добър резултат)Linpack е друг показател за тестване на процесор, но той поддържа многопоточност и по този начин носи по-добра представа за цялостната обработка и мощност на четириядрения процесор. Тук HTC DROID DNA губи от Optimus g с много малка разлика, но е далеч по напред от другите конкуренти.

Linpack
(повече точки по-добър резултат)


Quadrant теста се опитва да оцени цялостната обработка и мощност на процесора, GPU и  RAM памет. HTC DROID DNA успява да победи конкуренцията, което е наистина впечатляващо постижение предвид, че резолюцията на екрана представлява по-голямо предизвикателство за графичната мощ.

Quadrant
(повече точки по-добър резултат)
 

 

 

HTC DROID DNA не се справя много добре с AnTuTu, която е нашият друг всестранно развит БенчМарк. Смартфонът побеждава LG Optimus G и Galaxy S III, но не и останалата част от четириядрени устройства.

AnTuTu
(повече точки – по-добър резултат)

 

 

3D графиката се обработва от 320 Adreno GPU. Първият тест е NenaMark 2, но както конкурентите й,така и HTC DROID DNA успя да стигне лимита от 60 fps на екрана, това прави резултатите спорни. По-добра представа за графичната сила можем да получим от GLBenchmark, като DNA има най-висок резултат досега.

GLBenchmark 2.5 Egypt (1080p offscreen)
(повече точки – по-добър резултат)

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …