Home / BlackBerry / 4G вече факт в UK

4G вече факт в UK

Everything Everywhere (aka Orange и T-mobile), вече официално с ново име – EE. Вчера (11 септ.)кметът на London Boris Johnson оповести новината, че английската столица ще е първата в Европа предоставяща на жителите си 4G LTE суперскоростен мобилен интернет.

Скоростта на 4G от ЕЕ ще варира между 8-12 Мб/сек. при сваляне и 5-6 Мб/сек. при ъплоуд. Това е приблизително 5 пъти по-бързо от скоростта на днешната 3G технология.

Новият 4G суперскоростен интернет ще позволява мигновенно отваряне на всеки един уеб сайт, сваляне на HD филми за няколко минути, безпроблемно гледане на онлайн телевизия и много други неща,които ни се искат.

Четири града – London, Bristol, Cardiff и Birmingham ще се възползват от новата услуга на ЕЕ. Мрежата на ЕЕ покрива една трета от популацията на острова – над 20 мил. души. До коледа още 12 големи града ще са в списъка на първите градове в Европа с 4G достъп. През следващите две години услугата ще бъде достъпна за повече клиенти на оператора, като ще има 70% 4G покритие през 2013 и 98% през 2014.

ЕЕ предостави информация и за устройствата,които ще пусне по магазините си: Samsung Galaxy S III LTE, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820, HTC One XL, Huawei Ascend P1 LTE, Huawei E589 и Huawei E392. Все още не са известни плановете с които ще се предлагат 4G LTE смартфоните. 

About GP

Check Also

BlackBerry Z10 срещу Samsung Galaxy S3 – Видео