Home / iOS - iPhone, iPad / 5 развлекателни игри, които няма да ви омръзнат скоро

5 развлекателни игри, които няма да ви омръзнат скоро

Много от нас ползват телефона си за забавления когато са отегчени, когато се очертава дълго чакане, или просто за разведряване на настроението. Повечето игри са структурирани така, че трябва да следваш дадена „посока“, изкачваш се по стълбата на успеха, и в един момент, когато прогресът достигне до 100%, играта изведнъж става неочаквано скучна и непредизвикателна. Много игри имат опцията за ресет на данните, но втория път никога не е така забавен, както първия. И все пак има някои игри, които колкото и да играем, не омръзват. В списъка по-долу съм изброил петте игри, които седят винаги на телефона ми. Не се отличават с невероятни графики, колкото с неповторим геймплей.

 

1) Boost 2

Играта представлява едно 3D спускане в тунел, който се развива и завива отново в тунел, като трябва да внимавате с приидващите препиятствия. В играта има три степени на забързване, които се активират при преминаване над обозначените стрелки. При третото забързване се движите с максимална скорост и в горната част на дисплея се показва брояч, който показва колко секунди се движите с максимална скорост. Играта предизвиква да подобриш собствения си рекорд, като с времето препиятствията стават все по-сложни и по-сложни за избегване…

 

2) Bejeweled

Малко са тези, които не знаят за Bejeweled, но нека обобщим с две думи. Трябва да подреждате едноцветни диаманти в редица или колона по 3, след което се унищожават. Познато, нали? Има невероятно много копия на този тип игра, познати под различни имена, но Bejeweled е една от най-известните. Въпреки, че играта има режим на Аркада, тоест да се движим по някакъв прогрес, винаги можем да си пуснем Зен режим и да играем колкото си искаме, без ограничение от времето или брой движения.

3) Extreme Skater

Това е една от игрите, за които може да се каже че следват прогрес. При преминаване на едно ниво се отключва следващото, като е почти сигурно, че след това ще трябва да минете нивото поне още 4-5 пъти, докато покриете всички изисквания – брой монети, даден трик в определен момент или минаване за време. Играта много напомня на iStunt 2, на една и съща фирма са, тъй че, ако едната ви омръзне, можете да инсталирате другата.

4) Guitar Hero / Guitar Rock Tour

Тези игри  представляват тест за реакциите ни. На фона на дадена рок песен трябва да „изсвирите“ нотите, като натискате върху тях в определен момент. Тук също има някакъв прогрес, отключват се нови песни, изпълнители, градове, концерти, но дори и веднъж превъртяна, играта не омръзва, а ако песента е хубава, може да я „свирите“ над 10 пъти за един час 🙂 .

5) Doodle Jump

Първоначално бях скептичен към тази игра, зеленото „нещо“ ми изглеждаше страхотно антипатично, но след (не)известно време спира да прави впечатление, а дори и напротив – започва да „зарибява“. Играта напомня на Icy Tower за компютър, трябва да се качваме по платформите нагоре, като в същото време избягваме лошите и препиятствията.

About GP

Check Also

BlackBerry Z10 vs iPhone 5 – Видео