Голямата изненада на  Huawei за CES 2013, най-вероятно Ascend Mate 6,1-инчов 1080p смартфон, бе показан няколко седмици по-рано този уикенд, не от кой да е друг, а от един от собствените си директори. 

Казвали сме го преди и ще го кажем отново. Колко голям е прекалено голям? Huawei не се чувстват 6.1-инчов смартфон да е твърде голям. Новият смартфон на  Huawei се съхранява в Китай и директорите му оставиха малко на въображението, след по – ранното му представяне.

 

Huawei Ascend Mate притежава 6,1-инчов IPS дисплей с резолюция 1080p HD. Под предния капак Huawei има собствен 1,8 GHz четириядрен HiSilicon K3V3 процесор, 2GB оперативна памет. Други детайли включват Android 4.1 Jelly Bean и масивна 4000 mAh батерия.

Видео:

 

За тези, които се интересуват, целият момент е заснет на видеото по – горе, на живо от Huawei магазин. Хвърлете му един поглед, за да видите този много голям смартфон от плът и кръв. Устройството е малко по-дебел от Note II, но със сигурност е много по-голямo. Ще  научим всички детайли за този смартфон в началото на следващата година на CES 2013, така че останете на линия.