Home / Новини / ABI: Android изпреварва Apple на пазара за таблети

ABI: Android изпреварва Apple на пазара за таблети

6D96_51A85B6A

Още от дебюта си iPad наложи абсолютен монопол върху пазара за таблети. Напоследък обаче този монопол започва да се разклаща. Да, през първото тримесечие на 2013 година Apple държаха половината пазар, но много анализатори вече са убедени, че съвсем скоро Android ще ги поведат. ABI е една от фирмите за анализи, които са убедени, че скоро това ще се случи, като единственото, което не могат да кажат, е кога точно.

Според ABI най-големият двигател на промяната ще бъде Китай. И там потребителите са „луди“ по марката „Apple“, но напоследък изявявали все голямо предпочитание към 7-инчови таблети с Android. Като цяло, бюджетните таблети с операционната система на Google се радват на огромна популярност в развиващите се пазари, а, като се вземе предвид факта колко големи са някои от тези пазари, прогнозата на ABI изглежда съвсем реална.

Apple със сигурност знаят това. Според анализатори, това е причината, поради която те също решиха да представят по-малък и по-евтин таблет в лицето на iPad Mini. Техните таблети обаче си остават по-скъпи от конкурентните продукти с Android и ако тази тенденция остане непроменена, съвсем скоро Android може да се окаже доминираща сила в този пазар.

 

  • Източник: Kaldata

About GP

Check Also

Краят на една Епоха !

BlackBerry, Nokia, Motorola: Краят на една епоха Канадската група BlackBerry съобщи в понеделник за придобиването …