Home / Android / Android през 2013: Какво да очакваме

Android през 2013: Какво да очакваме

Подгответе се: 2013 г. е пред нас и това означава, цяло едно ново поколение на устройства с Android, слухове и очаквания.

Android ще има силното представяне на CES и следващите няколко месеца ще бъде осеян с нови смартфони и таблети. Нека да разгледаме някои от тенденциите през следващата година които можем да очакваме в Android пространството.

В тази статия ще се докоснат много тенденции в екосистемата на Android, включително хардуер напредък, продавач на решения, и ключовите събития на годината. Като се има предвид огромният брой играчи в пространството, ще има много да погледнем напред към все по-развиващия се пейзаж Android В действителност, много може да се каже за всеки един от тези аспекти на Android, но аз ще ги адресирам тук в по-широк смисъл.

Размерът на екрана ще се изостри и ще расте

Не много отдавна, повечето смартфони екрани не надвишава 4 инча. До HTC Evo 4G, повечето Android телефони са били 3,2-инчови и 3,5-инчови дисплеи. Сега, благодарение на популярните телефони като Galaxy S3 (4,8 инча) и Galaxy Note 2 (5,5 инча), потребителите използват телефони с много по-големи екрани.

Motorola, от своя страна е в състояние да изтръгне с 4.3-инчов дисплей в тялото на един телефон, който е приблизително същия като 3.5-инчов телефон – Droid Razr М.

Ние ще продължим да гледаме всички видове размери на екрана през 2013 г., но стандартния висок клас ще попаднат в близост до 4.5 инча. Онези от нас, които преминават към по-нов модел Android ще очакват нещо по-голямо отколкото сегашния ни модел.

Освен размера, резолюцията ще се изостри. HTC има резолюция 720p докато Droid DNA е с 1080p резолюция, но вече почти всеки производител работи по своя 5-инчов 1080p HD дисплей за своите първокласни продукти.

 

Четириядрения процесор ще се умножи

Ако слушате компании като Qualcomm и Nvidia, тогава сте добре запознати с факта, че четири ядреният процесор е новата горещинна спекулация, а Android е авангарда на конкуренцията между производителите на телефони, които се борят за вашите пари.

Отминаха дните на големите двуядрени съобщения. Ако не дойде до масата с най-малко четири ядра на мобилния мъжество, тогава вие наистина не очаквате да се конкурирате с най-висок клас. Трябва да се очаква, че големите устройства на следващата година ще има четири-ядрени 1.5GHz процесори или по-високи, с някои от тях дори удря 2.0GHz до края на годината.

Разбира се, борбата за по-бързи процесори може само да бъде от значение на хартиен носител. Играете на много 3D игри? Вие определено се чудите кой се грижи за процесора на телефона ви.

Една област в която можем да видим още подобрения е в паметта на телефона. Ако миналата година сте видяли телефони с 2GB RAM , през следващата година може да ни зарадват със 3GB RAM.

Капацитетът за съхранение на Android устройствата (и всички останали) ще пълзят нагоре през 2013 г., което дава 32GB като стандарт за среден клас и 64GB – често сред устройствата от висок клас. Това ще бъде особено вярно за тези производители, които избират за вътрешни батерии и отстраняване на външна памет, и аз очаквам да се появи първият телефон с 128 GB вътрешна памет преди 2013 г.

 

Популяризирани технологии

Винаги има шанс да видим 3D опит в Android телефон или два, но имам чувството, че това е една технология, която не би била осъществена. Винаги се сблъсквам с някой, който иска или има нужда от 3D графика в своето мобилно устройство. Разбира се, това е една много готина функция. NFC ще продължи стъпките си в продуктите на Android, може би до точката на стандартизацията.

Имам чувството, че ще видим нова вълна от NFC аксесоари и технологии в следващите технологични конференции. Идеята на „цъкни за да пуснеш“ да играят високоговорители или мултимедийни плейъри не изглежда като голяма част от участък за тази година най-големите мобилни конференции, на CES през януари и Mobile World Congress в края на февруари.

Може би най-големият въпрос, който стои за решаване пред смартфоните с големи дисплеи и супер-бързи процесори е живота на батерията. Гледайки напред към новата година, очакваме да видим повече телефони които идват с по-висок капацитет батерия. Droid Razr Maxx HD все още е еталон за дълготрайни батерии. Един дизайн, който се появи е допълнителния екран.

Основната причина? Разработчици не искат да пишат приложения за още един екран оформление. Той също така не помогне, когато имате две екрани с декоративни рамки и счупен или разделяне на изображение. С това се има предвид, някой ще намери начин да се направи убедителна опит. За съжаление, аз не виждам това да се случи през 2013 година.

 

Проектът Nexus ще продължи да еволюира

Инициативата Nexus ще продължи да се променя с течение на времето и ще видим повече хардуер с официалния печат на одобрение на Google. С три устройства, които можете да избирате от днес (4 Nexus, Nexus 7, Nexus 10), не е много на участък да се счита, че Google ще искате да обновите състав най-малко веднъж годишно.

Като се има предвид, че има три различни компании доставящи хардуер за Nexus линията днес, Google най-вероятно ще споделят любовта с нови фирми през 2013 г. и потребителите ще знаят какво означава Nexus.

 

 

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …