Home / Android / Angry Birds Star Wars за iOS, Android и Windows Phone 8 ревю на играта (Видео)

Angry Birds Star Wars за iOS, Android и Windows Phone 8 ревю на играта (Видео)

Играта се основава на историята на поредицата Междузвездни войни, като птиците са облечени като герои от въстаническите Алианси, а прасетата – като герои от Галактическата империя. Това са обичайните

 биещи се птици, но с някои нови способности. Но това ще бъде ли достатъчно, за да привлече повече геймъри?  Нека да разберем.

Това вероятно е  играта с поддръжка за най – много операционни системи. Има версии за iOS, Android, Windows Phone 8 и Kindle Fire  както и за Windows 8 и OS X. Версията за Андроид не е една, имате възможност да избирате между: безплатна, но с реклами, и платена на цена от $0,99. Има също и HD версия за Android, при нея единствената разлика е, че бутоните са по-големи и по-удобни за дисплеи с висока резолюция.

Предисторията на играта може да се обобщи с видеото по-долу. То също ще ви е интересно, ако вече сте гледали филмите „Междузвездни войни“.

 

Gameplay

Геймплеят в Angry Birds „Междузвездни войни“ е комбинация от стари и нови изпълнения. Старата част всъщност идва от старите версии на играта. Новата част са специалните способности, които всяка птица притежава. Сега всички птици от стандартния Angry Birds състав са променени и смътно приличат на герои от Междузвездни войни. Червената птица е Люк Скайуокър, черната е Оби-Уан Кеноби, жълтата – Хан Соло. Голямата червена птица е Чубака, розовата е принцеса Лея, бялата птица – C-3PO и Синята птица е Wedge Antilles. Има и една нова птица R2D2. Прасетата, междувременно, са облечени като всички видове герои от империята, тези които знаем са Stormtroopers и самият Darth Vader.

 

 

С новите герои  идват и новите способности. След няколко начални нива птицата Люк получава меч, който може да се използва за разбиване на обекти, като по този начин причинява много повече щети от обикновено. Птицата Оби-Уан използва сила, за да взриви и изпраща всички обекти пред него по зададената посокаОпределено е една от най-готините птици в играта.

 Птицата Хан Соло стреля с лазерен пистолет. Лазерните лъчи разрушават стъкло и дърво, а се отразяват от стомана. Птицата Чубака е като гигантска топка за разрушаване, която с огромното си тегло може да смаже цели конструкции. Синята птица се разделя на три по-малки както във всяка Angry Birds игра.
C-3PO и R2D2 птици се появяват само в определени нива. Можете да взривите C-3PO като отломките унищожават всичко, до което се докоснат. R2D2 изпращат електрически гръмотевици около тях, убивайки всички прасета на близо.
Птицата Принцеса Лея не е намерена в някой от сегашните нива и се очаква да бъде в допълнителните нива, които ще пристигнат по-късно.
До тук със запознаването с новите птици, следва по интересната част. Геймплеят е точно същия като на предишните версии Angry Birds и Angry Birds Space. Някои от нивата се играят на земята, където има гравитация и физика, подобни на Angry Birds. Там птиците описват дъга падаща надолу. Нивата в космоса се разиграват подобно на Angry Birds Space. Там няма гравитация. Това означава, че птиците продължават направо в посоката в която ги изпращате, докато не навлязат във гравитационно поле на близка планета.
Ако просто не може да минете някое от нивата, може да жертвате птица за кораб. Той обстрелва определена от вас точка, прелитайки над нея. Това обикновено е достатъчно, за да унищожи всички прасета. Спечелвайки по този начин вие не получавате звезди, а само медал.
Играта идва с 80 нива по подразбиране, както и 33 бонус нива с R2D2 и C-3PO. Те се отключват при събирането на определен брой звезди. Има също така и 40 други нива в играта, които са платени. Трябва да ги закупите дори в платената версия на играта.

Графики и звук

Angry Birds „Междузвездни войни“ използва същия арт стил и дизайн като предишните игри. Новите птици са превърнати много успешно в герои от Междузвездни войни, а прасета дори изглеждат като самия Дарт Вейдър.
Звукът на играта е нов и приемлив. Използвана е темата от „Междузвездни войни“  с малко викове от ядосаните птици. 
Заключението:
Ако обичате играта Angry Birds като цяло, Angry Birds Star Wars ще ви хареса. Играта включва основния геймплей, но с добавени нови герои с нови способности, целящи да запазят нещата свежи и интересни за феновете на Angry Birds. Ако все още не сте пробвали играта – време е да го направите. А ако мнението ви за играта е негативно, никога не е късно да го промените.

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …