Home / Новини / Apple патентова технология за следене на очите на потребителя от мобилното устройство

Apple патентова технология за следене на очите на потребителя от мобилното устройство

8A45_51A8DF6E

В смартфоните на Samsung е реализирана доста полезната функция наречена Smart Stay. Тя следи очите на потребителя и поддържа дисплея в активно състояние, без необходимост от пряко взаимодействие с него. Това може да бъде много полезно, например при четене на текст.

Сега обаче беше съобщено, че Apple възнамерява да реализира подобна функция и в своите мобилни устройства. Тя вече е попълнила съответната патентна заявка, като според описанието, тази технология ще използва акселерометъра и предната камера, която ще следи очите на потребителя. Акселерометърът се използва за определяне на неподвижното състояние на мобилното устройство, в което то се намира по време на четене, а предната камера ще анализира положението на погледа на потребителя. Ако той гледа екрана, същият ще остане активен. Ако потребителя обаче отклони погледа си далеч от екрана или го закрие, което обикновено е характерно, когато апарата бъде прибран в джоба или в специалния калъф, смартфонът ще активира режима за пестене на електроенергията и дисплея ще се изключи след няколко секунди.

Очаква се, че новата функция за проследяване погледа на потребителя ще дебютира в новата версия на мобилната операционна система iOS 7.

Припомняме, че наскоро Apple патентова друга технология, която автоматично ще регулиране силата на звука, в зависимост от това колко близо се намираме до апарата.

 

  • Източник: Kaldata

About GP

Check Also

Краят на една Епоха !

BlackBerry, Nokia, Motorola: Краят на една епоха Канадската група BlackBerry съобщи в понеделник за придобиването …