Home / Новини / Firefox® OS – ревю

Firefox® OS – ревю

Untitled

Добре дошли в новия, отворен и мощен мобилен свят!

Firefox OS позволява Open Web, като платформа за мобилни устройства. Firefox OS прави иновациите възможни, като подпомага развитието на нови уеб стандарти.

example-apps

Нов уеб стандарти

Firefox OS ще изготвя изпълнението на тези нови уеб стандарти за безплатни мобилни платформи в тежест на правилата и ограниченията на съществуващите платформи.

example-browser                  example-gallery

Свобода от собственически мобилни платформи

Сътрудничим си с OEM и програмисти директно, като им даваме повече влияние, за да отговарят на специфичните нужди на своите потребители и пазари. Потребители и разработчици получават една отключена платформа, така че те имат достъп до информацията и могат да използват apps в множество устройства.

 

Персонализиране за ОЕМ, производителите и операторите

OEM производителите и операторите ще могат да предоставят съдържание и услуги в цялото устройство, независимо от OS. И те ще могат да персонализират потребителските изживявания, приложения и да задържат вниманието на клиента, с лоялност и разплащателни взаимоотношения.

example-music

Възможности за разработчици

Използване на HTML5 и новия предложен от Mozilla стандартен API (Интерфейс за приложно програмиране), разработчиците навсякъде ще успяват да създадът невероятни преживявания и приложения. Разработчиците вече няма нужда да се учат и развиват на различни платформено специфични местни API.

example-radio                example-videos

Потребителя свобода

Потребителите, които използват устройства, захранвани от Firefox OS няма да бъдат заключени в една конкретна платформа, като това им дава повече избор, гъвкавост и свобода.

Начин за инсталиране на Firefox OS на Galaxy Nexus.

Официален сайт

About GP

Check Also

Краят на една Епоха !

BlackBerry, Nokia, Motorola: Краят на една епоха Канадската група BlackBerry съобщи в понеделник за придобиването …