nexusae0_Two-way_Wireless_Charging_Close_verge_super_wide_thumb

Не е странно, че Fulton Innovation, водеща фирма в технологиите за безжично зареждане, ще се включи с нова технология на CES. Тази година, обаче, те са ни приготвили нещо необичайно – прототипна технология, която позволява таблет да зарежда мобилен телефон, при това безжично.

 

nexusae0_Two-way_Wireless_Charging_-_Back-to-back_verge_super_wide_thumb

Въпреки, че принципът на зареждане изглежда сравнително просто, има няколко правила – и двете устройства трябва да поддържат Qi стандарта. При това условие таблетът може да зарежда всеки един Qi-съвместим телефон. Недостатък е, че по време на зареждането таблетът не може да бъде използван.

На пръв поглед двойката таблет/телефон, зареждащи се, изглежда че има ограничено приложение – все пак трябва да спрете да използвате таблета за малко, за да „капнете“ енергия в телефона. Въпреки това, няма съмнение, че за в бъдеще ще срещаме все повече устройства, поддържащи Qi безжично зареждане, също така е ясно, че Fulton няма да спре с разработката на иновативни решения.

Говори се, че Fulton вече са разработили подложка за зареждане на няколко устройства едновременно, която може да се адаптира към нуждите на устройствата под нея.