Home / Android / Google Nexus 4 ревю

Google Nexus 4 ревю

Google Nexus смартфоните са винаги на ниво, защото все пак става дума за нещо представено от Google.

Първият смартфон Nexus – Nexus One е устройството за истински маниаци. Продава се директно от Google и никога не постига масивни продажби, но той е показал на света истинската сила на Android.

Вече има няколко модела Nexus от почти всяка една известна марка, произвеждаща смартфони като: HTC, Samsung, Asus и LG. Все пак е странно, че Motorola, която сега е част от Google не присъства в този списък.

Nexus 4 е един от тези редки устройства които очакваме с нетърпение и напълно задоволяват очакванията ни.

LG не е имал чак толкова добри телефони. Разбира се Optimus 4 X HD е доста приличен, но това е твърде малко и твърде закъсняло в сравнение с това, което вече има на пазара.

 

 

 

Може би най-лошо пазената тайна след излизането на iPhone 4 е тази на Nexus 4. По подобие на iPhone 4, който беше забравен в бар и Nexus 4 имаше тази съдба. Още от тези снимки смартфонът изглеждаше хубав, но когато вземете Nexus 4 в ръце е направо красив.

 

 

 

 

Размерa на Nexus 4 e 133.9 x 68.7 x 9.1 мм , което означава, че е подобен на предшественика си.Този обаче е далеч по-зашеметяващ на вид и усет.
Предната част е от Corning Gorilla Glass 2 в черно. Нещо като iPhone 4, но само малко по-хубаво (наясно сме, че е въпрос на мнение, поздрави за iFans!)
Хромираната блестяща рамка се простира към задната част на телефона. Гърбът му е привлекателен макар и с необичайния си вид, заради  тези блестящи точки.

Със своите 139 g. Nexus 4 не е лек телефон, но е достатъчно солиден, за да затвори устата на тези, които казват, че Android устройствата изглеждат като играчки.

Екранът е невидим, когато е изключен, но когато свети, може да се изненадате от този 4.7 инчов True HD IPS Plus красавец. Резолюцията му е 768 x 1280 пиксела с гъстота на пикселите 318ppi.

 

Заобления ръб отстрани на дисплея, го прави да изглежда дори още по – красив. Това е едно от нещата, които наистина трябва да се видят, за да се оценят.
3.5 мм. жак за слушалки е разположен отгоре, бутоните за управление на звука и микро СИМ слота са от лявата страна, а микро USB порта и няколко винта отдолу. Бутонът за заключване/стартиране е разположен в горната дясна част. Удобно място, но не и ако работите с дясната ръка.
Задният капак не се отваря, което означава, че няма как да свалите батерията или да добавите допълнителна памет. Батерията с 2100mAh e може би достатъчна, но факта, че няма micro SD слот е обезпокоителен. По въпроса от Google заявяват, че няма такъв слот, защото това е „объркващо“. Но за тези с много съдържание, които не могат или не искат да държат файловете си онлайн, това е истинска болка.
От LG са се постарали, като са добавили  DC-HSDPA връзка, най-новата интеграция на Android Jelly Bean 4.2, чипсет от Qualcomm Snapdragon, четириядрени 1,5 GHz процесор, A-GPS с GLONASS и NFC чип.
Това, което го прави толкова сладък е цената. Нека посочим, че като свободен апарат, HTC ONE X с подобни характеристики в САЩ струва около $ 637.
И докато миналата година Galaxy Nexus струваше около $ 477, този чисто нов модел, на Nexus 4 е на почти невероятна цена от $ 299  за 8 GB версия и $ 349 за 16 GB.  Да точно така, по-новият Nexus е по-евтин от стария.
Не може да подценяваме колко революционно е това и как Google са успели да го постигнат. Те или продават на загуба, или тази цена е вид протест срещу прекалено завишените цени на някои устройства. Това се възприема и като предимство на Nexus 4 пред конкуренцията.

 Nexus 4 интерфейс ревю

Ключовото за успеха в продажбите на Nexus серията винаги е било това, че той стартира с една съвсем нова версия на Android.
Миналата година видяхме Ice Cream Sandwitch, година преди това Nexus S стартира с Gingerbread.
Google вече представи Jelly Bean на Nexus 7 таблета по-рано тази година и все още Android 5.0 Key Lime е мираж, но все пак Google пусна няколко нови функции върху Jelly Bean 4.1 и я представи като Android 4.2 за Nexus 4.
Разликите между двете Jelly Bean версии са малки, но ефективни. 
Google въведе нова клавиатура, която поддържа Swipe функцията. 
Също така са добавени и някои функции „откраднати“ от Samsung и HTC като Toggles към лентата за известия. Това позволява бърз контрол на нещата като Bluetooth, Wi-Fi и яркост, без да се налага да преминавате през един милион менюта.
Другата нова функция е Daydream. Това е една странна идея – телефона преминава в режим на заспиване на светлината, като показва скрийнсейвър вместо да се изключва.


Очевидно повечето от нас просто ще изключат екрана веднага,когато Nexus 4 не се използва, за да спести енергия.
Но за времето,когато телефонът е свързан към Docking станцията или е на зарядно може да избирате между албуми със снимки, цветове, часовник и др. Това е едно от онези неща, които изглеждат доста красиво, но в действителност, само 0,5 % от потребителите някога ще ги използват.

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …