Home / Новини / HTC обвини Samsung в нелоялна конкуренция

HTC обвини Samsung в нелоялна конкуренция

samsung-galaxy-s3-vs-htc-one-x-vs-htc-evo-4g-lte-stacked-650x0

 

Да зависиш от конкурентите си често може да бъде много неизгодно. Поредният пример за това бе даден от компанията HTC, която обвини своя конкурент Samsung в използване на нечестни бизнес практики. Представител на ръководството на тайванската корпорация заяви, че преди няколко години корейците умишлено са забавили доставки на определени компоненти за устройства, произвеждани от HTC, с единствената цел да предизвикат спад в продажбите на конкурентния продукт.

Става дума за пуснатия на пазара преди три години смартфон HTC Desire. Първоначално устройствата от този модел са били оборудвани с AMOLED-панели, доставяни от Samsung, съобщава ресурсът BGR. Според твърденията на представителите на HTC, след като корейците видели голямото търсене на модела, те прекратили доставките на дисплеи за него. Аналогична ситуация се повторила и с версията за САЩ на модела Droid Incredible, в резултат на което се наложило HTC спешно да търси нов доставчик и да промени вида на панелите на LCD.

„Осъзнахме, че дори доставките на ключови компоненти могат да се използват като оръжие в конкурентната борба“, отбеляза представител на HTC.

 

  • Източник: Kaldata

About GP

Check Also

Краят на една Епоха !

BlackBerry, Nokia, Motorola: Краят на една епоха Канадската група BlackBerry съобщи в понеделник за придобиването …