Home / Android / HTC обяви война срещу Dev общността, сваля ROM сайтовете в мрежата

HTC обяви война срещу Dev общността, сваля ROM сайтовете в мрежата

htc-one-x-logo

С пускането на Droid DNA и  Butterfly, както и с предстоящото пристигане на M7, HTC търси начин да обърне нещата на пазара. Издаване на по-добри смартфони е добра първа стъпка, но не смятаме, че това е последният им ход, който ще помогне на компанията да спечели нови фенове – или да запази старите.

Тайванската компания е била на лов, за да се изземат определени уебсайтове, които разпространяват фирмен софтуер на устройствата им. Най-новият и вероятно най-големият иззет такъв е HTCRuu.com – популярно онлайн хранилище за HTC ROMs, чийто собственик е бил помолен от законния представител на компанията, да изтрие всички качени RUU файлове и потребителски ROMs. Нещо повече, домейнът е бил иззет от HTC.

Посочените причини са, че освен използването на HTC логото на сайта, HTC заяви, че ROMs са защитени с авторски права, които са били публикувани, както и може да доведат до потенциални вреди в устройство на потребителя.

Сега, HTC може да има правна подкрепа, за да продължи това, но да отиде след Dev общността, която всъщност помага на своите потребители? Цялото нещо е доста объркващо. Независимо от това, сме сигурни, че за сега няма спиране на общността, която осигурява на потребителите помощ и достъп до файловете.

Историята продължава да се развива, тъй като от компанията явно е хвърлила око и на други сайтове.

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …