Home / Новини / HTC представи One във версия Nexus experience

HTC представи One във версия Nexus experience

E837_51A86D51

Слуховете бяха потвърдени. HTC последва Samsung и също представи флагмански смартфон с „чиста“ Android ОС. Тази версия се нарича HTC One Nexus experience.

Подобно на Samsung Galaxy S4 Google Edition, днешното устройство ще се продава в Google Play от 26 юни, а първоначално ще бъде достъпен само за жителите на САЩ. В този случай, апаратът ще е по-евтин от конкурента си – 599 щатски долара срещу 649. Между другото, за същата цена ($ 599) в Щатите може да бъде купен и обичайния HTC One с интерфейса Sense.

С покупката на „чистия“ Android, потребителите на смартфони ще загубят от софтуерния интерфейс Sense – BlinkFeed, Zoe и други, тъй като те не са оптимизирани за работа с Android. Да, но ще остане Beats Audio и сензорните бутони ще продължат да изпълняват същите функции, като при смартфона със Sense.

Интересното тук е, че възможностите на чистата операционна система скоро ще могат да изпробват и потребителите, които вече са купили обичайния HTC One. От компанията заявиха, че сега експертите се опитват да разрешат именно този проблем.

Припомняме ви, че HTC One има дисплей, който е с възможно най-високата плътност на пикселите и е с 4.7-инчова Full HD матрица (468 ppi). Устройството е оборудвано с 4-ядрен чип на Qualcomm от най-новото поколение – Snapdragon 600 с тактова честота 1,7 GHz. Оперативната памет е 2 GB, а вградената – 32 GB (липсва поддръжката на карта памет). Другият забележителен компонент в смартфона е неговата камера, където се използва иновативна „ултрапикселова“ технология.

 

  • Източник: Kaldata

About GP

Check Also

Краят на една Епоха !

BlackBerry, Nokia, Motorola: Краят на една епоха Канадската група BlackBerry съобщи в понеделник за придобиването …