Това не е първият път, в който чуваме за Jelly Bean за HTC EVO 4G LTE, но от този момент нататък, той се стреми актуализацията да започне от днес. Подробностите все още трябва да бъдат официално потвърдени, обаче изтекла информация на страница на Playbook твърди,че началото на актуализацията е от днес, 13 декември.

Уловката е в това, че на 13 декември наличността е стартирана от потребителя, което просто означава, че ще трябва да се подвизава в настройките и да проверявате ръчно за актуализация. В противен случай, тези, желаещи да седнат и да чакат за уведомяване за актуализацията, ще има да си почакат. Е, така или иначе след няколко седмици, според същата информация, мрежата OTA ще започне седмица на 3 януари.

Иначе , актуализацията ще пристигане с версия на софтуера 3.15.651.16 и Android 4.1.1 Jelly Bean с HTC Sense 4 +. Някои от екстрите, които можете да очаквате включват Google, подобрени уведомления и др.

Промените от актуализацията отбелязват следното: подобрения в камерата и галерията, подобряване на Wi-Fi удостоверяването,подобрения в календара и напомнянията.