Home / Android / HTC One официално

HTC One официално

htc-onesilver-500x345rw

HTC анонсира официално своя нов смартфон HTC One на световната му премиера – Лондон. HTC One до голяма степен се оказа това, което очаквахме, но има и много изненади в спецификациите.

HTC One идва с алумиев корпус от цяло парче, който се слива с дисплея, който е 4.7-инчов с актуалната резолюция от 1920 х 1080 пиксела (Full HD), гъстотата на пикселите е 468ppi.Има покритие против драскотини (Gorilla Glass) и отблясъци. Металното тяло на телефона е тънко 9.3 мм, но в скосените краища достига до 4 мм .Резолюцията на камерата е 4 MP.Записва Full HD видео + HDR режим.Сред другите екстри на камерата са 360-градусова панорама, опция за премахване на обекти от кадъра и 1080p видеозапис.

Смартфонът е първият с HTC BlinkFeed – личен поток от информация, който да покрива началния екран. Става дума за ъпдейти от социалните мрежи, предпочитани новини и въобще интересни за конкретния потребител неща, генерирани специално за него. Идеята е така най-важната информация да е върху началния екран и да не е необходимо да се влиза в отделни приложения и сайтове.

Системата от стерео високоговорители, която се нарича HTC BoomSound, под и над екрана са друг акцент при HTC One.Тя се поддържа от специален усилвател. Смартфонът предлага “най-добрия звук в мобилен телефон днес”, казват от HTC. Тук отново се поддържа технологията BeatsAudio.

Камерата наистина е с “ултрапиксели” – използва т.нар. фирмена технология UltraPixel, която също виждаме за първи път. Идеята е, че не е важен броят на пикселите, а големината им, защото по-големите пиксели улавят повече светлина. Акцент при нея е многоосовата оптична стабилизация – нещо, което видяхме при Nokia Lumia 920, но тук се поддържа и от предната камера.

За сензора на камерата в смартфона HTC казва, че улява 300% повече светлина от останалите камерафони днес. Освен това с новата си камера HTC въвежда т.нар. HTC Zoe. Това е интересен начин за миксиране на снимки и видео от събитие или интересна случка, която сте заснели. Идеята е по този начин да превърнете в жив спомен момента, който сте заснели.

Надяваме се съвсем скоро да го видим и на българския пазар!!

About GP

Check Also

Ревю Geotel Amigo 3GB RAM 32GB ROM 2 SIM + SD card до 256GB

Geotel Amigo осигурява впечатляващо представяне за стойността си, която ще платите. Телефона е много добре …