Home / Ревюта / iPhone ще предава допълнителна информация, когато се свързва със спешните номера

iPhone ще предава допълнителна информация, когато се свързва със спешните номера

Apple ще направи няколко съвсем малки, но важни промени в начина, по който iPhone се свързва със спешните номера. Промяната ще влезе в сила първо в САЩ с тел. 911, съобщава BusinessInsider.

Apple ще ползва системата RapidSOS, която вече се ползва и от Uber, за да предава допълнителна важна информация към операторите в спешните центрове. Камерафонът ще разпознава набирането към спешния номер и автоматично ще предава по интернет допълнителна информация за местоположението на устройството на базата на GPS и безжичните мрежи.

Точността на местоположението ще е в радиус 50 метра. Apple казва, че информацията би могъл да се използва само и само за спешни случаи. Новата функция е автоматична и не изисква никакви допълнителни действия от потребителите. Тя ще е част от iOS 12, която излиза официално тази есен и от сега нататък е одобрена от американската Федерална комисия по комуникации.

До този момент тази година Apple лансира подобна функционалност в още 80 държави чрез платформата AML (Advanced Mobile Location). Тя е съвместима с европейския единен номер са спешни повиквания 112, като компанията изчислява, че с помощта на системата само в Европа ще бъдат спасени 7500 живота в рамките на следващите 10 години.

About GP

Check Also

Leagoo M5 Edge ревю

Запознайте се с Leagoo M5 Edge смартфон. Характеристики: ● Дисплей: 5.0 inch, 1280 x 720 …