Home / Android / LG Q8 ще бъде по-малка версия на V20 с противоводен корпус и 5,2 инча, екран

LG Q8 ще бъде по-малка версия на V20 с противоводен корпус и 5,2 инча, екран

LG Q8 ще бъде по-малка версия на V20 с водоустойчив корпус и 5,2″ панел
С анонсирането на Q-серията в средния клас LG предложи част от основните характеристики на флагмана G6 в по-достъпни модели. Корейският концерн обаче не смята да се редуцира по отношение на моделите в серията и ново по-мощно устройство в серията на име Q8. Телефонът изглежда на по-малка версия на V20 и отново включва втори дисплей над основния. Куриозен е фактът, че моделът се появява за втори път, заради преди около година беше пуснат ексклузивно в Япония. Прилича, това ще бъде глобалната му версия, която ще е налична в определени пазари, без да е напълно ясно кои и на каква стойност.

Сред базовите спецификации на LG Q8 влизат 5,2″ Quantum IPS LCD екран с QHD резолюция и защитно стъкло Gorilla Glass 4, а вторият панел ще бъде с резолюция 160 x 1040 пиксела (същата като при V20). Аналогично на своя по-голям брат Q8 включва двойна основна камера, която осигурява два сензора с различна оптика – 13MP с бленда f/1.8 и 78-градусово зрително поле в съчетание с 8MP с бленда f/2.4 и широкоъгълна оптика (135 градуса). Селфи камера ще бъде с 5MP сензор и 120-градусова широкоъгълна леща и бленда f/1.9.
По отношение на продуктивността Q8 предлага чипсет Qualcomm Snapdragon 820 (осемядрен с честота 2,15GHz), 4GB RAM, 32GB UFS памет за съхранение с шанс за разширяване до 2TB и батерия с капацитет 3000 mAh. Измежду другите параметри са още USB Type-C интерфейс, сензор за пръстови отпечатъци на гърба, 3,5 мм жак, 32-bit quad DAC, IP67 сертификация за прахо- и водоустойчивост и Android 7.0 с потребителски интерфейс LG UX 5.0. В момента информация за устройството ще бъде достъпна единствено в сайта на производителя за Италия и се очаква да достигне до пазара още този месец, но в момента не е ясно на каква стойност.

Източници: LG

About GP

Check Also

[Видео]Pantech Vega No.6: Дисплей 5,9″ Full HD,четириядрен процесор,камера 13MP и Android Jelly Bean

Pantech е третия по големина производител на smartphones в Южна Корея и иска да покаже …