Home / Android / Mоже да стане незаконно да отключите телефона си от тази събота!?

Mоже да стане незаконно да отключите телефона си от тази събота!?

unlock-phone-las-vegasrw

 

Помните ли спора,при който се обсъждаше дали е незаконно да се Jailbreak-ва вашето мобилно устройство? Е, това фиаско е готово да се върне в лошия смисъл този уикенд. Решението,което започва от тази събота – 26 януари е,че за да отключите вашия смартфон си ще ви трябва разрешение от оператора.

За сега това влиза в сила в САЩ,съгласно Закона за авторските права в цифровото хилядолетие.Това ще направи незаконно за отключване фабрично заключените устройства без разрешение от оператора.Това не се отнася за устройства, които са отключени като устройствата –  Verizon LTE, като Verizon iPhone 5 и Verizon HTC Windows Phone 8x, или T-Mobile устройства, като Nexus 4. И, разбира се, отключването все още ще анулира гаранцията ви.

Очевидно, според Службата за авторско право в САЩ, съветите и триковете за модификации са законни, тъй като потребителите притежават софтуера на устройството, и имат право да Jailbreak -ват / Root – ват. Но следвайки тази логика,ние не притежаваме и хардуера, който купуваме от операторите, така че отключването става незаконно.

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …