Home / iOS - iPhone, iPad / Малки трикове за iPhone

Малки трикове за iPhone

Както всеки смартфон, така и iPhone си има своите трикове, които улесняват използването му. Било то софтуерна модификация или хардуерна добавка, тези дребни неща различават напредналия потребител от начинаещия.

Често ми се случва да търся трикове/тайни за iPhone, но обикновено нещата, които намирам, вече съм ги открил сам, защото са прекалено интуитивни. Днес, обаче, попаднах на някои находки, които не са ми и минавали през акъла. Да започнем с първата:

Случвало ли ви се е да зареждате iPhone/iPad на едно и също място, например у вас, на бюрото? Да не изваждате зарядното от контакта, а само да свързвате вашето i-устройство докато се зареди? И, разбира се, да търсите къде е другия край на зарядното, оплетено в множеството кабели… Ето това е едно простичко решение, което ще ви помогне да намалите времето за търсене на кабела:

 

Знаехте ли, че можете да въвеждате специални символи, чрез задържане на бутон от клавиатурата? Например, искате да сложите знак за градуси (°), просто задържате нулата. Същото важи за $, при което излизат други валути – ¥, €, ₤, ¢ . При задържане на ? излиза ¿, при ! – ¡, при апостроф (‘) – `, ‘, ’, и при двойните кавички („) – «, », “, ”  „ .

Да, Apple са направили много от често използваните функции достъпни чрез задържане върху екрана. Ето и още един пример – Музикалния плейър. При задържане върху дадена песен се показват по-подробни данни за изпълнител и албум:

Една от функциите, които Apple представиха с излизането на iOS 5, беше възможността за снимане чрез страничните Volume бутони. Малък процент от хората, обаче са се досещали за Volume бутоните на жичните слушалки. Да, и те работят! Можете да оставите i-устройството си на разстояние и да се снимате чрез бутоните за увеличаване/намаляване на звука.

Комуникирате ли чрез електронна поща? Случвало ли Ви се е да започнете да пишете писмо и в един момент да се откажете? Тогава имате възможност да запазите писмото като Draft (чернова). А тази чернова се извиква много лесно чрез задържане на бутона за нов e-mail (+).

Една от функциите, която улеснява време при писане на текст, е възможността да вкарваш цифри без да излизаш от буквената клавиатура. Това е доста полезно за тези, които не са качили 5-row keyboard за Winterboard. За да напишете дадена цифра, докато сте в буквената клавиатура, просто задръжте бутона „123“ и провлачете пръст към избраната цифра. След като отпуснете пръста си, ще се върнете обратно към буквената клавиатура.

 

About GP

Check Also

BlackBerry Z10 vs iPhone 5 – Видео