Home / Новини / Mozilla представи смартфоните Keon и Peak, работещи под Firefox ОC

Mozilla представи смартфоните Keon и Peak, работещи под Firefox ОC

Днес Mozilla обяви две нови устройства, които работят под Firefox OS създадена в партньорство с испанската компания GeeksPhone. В зависимост от потребителския джоб от Mozilla са предвидили Keon да е бюджетен телефон.

1358867275504

Устройство с едноядрен процесор Snapdragon S1 с тактова честота от 1 GHz. Смартфонът има сензорен екран с резолюция от 480×320 пиксела, 512 MB ​​RAM и 4 GB вградена памет и 3-мегапикселова камера, батерията е с капацитет от 1580 mAh. Първото устройство
се очаква да влезе в продажба през следващия месец.

Смартфона Peak пък е много по-мощен от по-малкото си братче Keon. Устройството разполага с двуядрен процесор Snapdragon S4 с тактова честота от 1.2 GHz, все още не е известно дали той ще се основава на мощно ядро Krait или Cortex-A5. Peak е оборудван с 4.3-инчов дисплей с резолюция QHD 960h540 пиксела, 8-мегапикселова камера, капацитета на батерията е 1800 mAh. Като смартфон Keon, Peak идва с 512 MB ​​RAM и 4 GB вградена памет. Все още няма информация за цената и датата на излизане на пазара, но Geeksphone съобщават, че устройството ще ни изненада с цената си.

About GP

Check Also

Краят на една Епоха !

BlackBerry, Nokia, Motorola: Краят на една епоха Канадската група BlackBerry съобщи в понеделник за придобиването …