Home / Новини / nVidia представя „Project Shield“- игрална конзола, задвижвана изцяло от Android

nVidia представя „Project Shield“- игрална конзола, задвижвана изцяло от Android

nexusae0_1-6-2013-9-40-04-PM_thumb

След 45-минутна дискриминация на пола и неловки паузи, Jen-Hsun Huang от nVidia най-накрая взриви бомбата. Project Shield е портативна игрална конзола, която работи на базата на чист, немодифициран Android (Jelly Bean). Ядрото представлява новопредставеният Tegra 4 ARM чип, но това не е всичко!

Устройството изглежда като стандартен безжичен джойстик със затварящ се капак. Покрай задната му част са подредени входно-изходни портове, като всички те са стандартни – HDMI, USB, microSD и аудио изход. Но това не са просто приказки, устройството беше показано на сцената. Jen-Hsun използва Project Shield за да пусне 4K видео през HDMI на 4K телевизор.

Екрана се предполага, че е 5-инчов retina дисплей, което във всички случаи означава 720p с 296 точки на инч. Графичния интерфейс на Android може да бъде управляван както с тъчскрийна, така и с геймпад контролера.

nexusae0_nvidia_project_shield-top-open-controls_thumb

 

Поради факта, че се използва пълна версия на Android, всички игри, които сте виждали в Google Play (и по-специално за Tegra) ще могат да се играят на Shield. Новите, оптимизирани за Tegra 4 игри, като Hawken и Dead Trigger 2, бяха представени на устройството. И двете изглеждат впечатляващо и се очаква усилията на nVidia през 2013-та да бъдат насочени именно към повече заглавия, поддържащи Tegra 4 на Android.

nexusae0_1-6-2013-9-32-41-PM_thumb

Shield също така ще поддържа и технология от типа на VNC, която ще позволява безжично да достъпваме нормални PC игри, предварително рендерирани на домашния компютър. nVidia имаха проблеми по време на демото, но когато ги отсраниха, всичко изглеждаше страхотно. Изглежда, че това ще е един убийствен продукт, но не беше обявена официална цена или дата. Няколко източника съобщиха, че през второто тримесечие на 2013 ще бъде възможно закупуването на Shield в САЩ и Канада, също така и nVidia потвърдиха тази информация чрез e-mail.

nexusae0_nvidia_project_shield-top-closed_v2_thumb

 

 

 

За повече информация, посетете официалния сайт shield.nvidia.com

About GP

Check Also

Краят на една Епоха !

BlackBerry, Nokia, Motorola: Краят на една епоха Канадската група BlackBerry съобщи в понеделник за придобиването …