Home / Android / PIPA Touch: сигурност за вашия смартфон чрез пръстов отпечатък

PIPA Touch: сигурност за вашия смартфон чрез пръстов отпечатък

 

Има различни начини за осигуряване на сигурността на вашия Android телефон от любопитните очи, като пароли и др., но за съжаление заключването с пръстови отпечатъци беше ограничено само до използване от лаптопи. Това е до сега!

Благодарение на умните хора, работещи в PIPA Touch, биометрична система за сигурност скоро ще има още по-сигурен и удобен начин да защитава нашите скъпи смартфони.

PIPA Touch е безжичен скенер за пръстови отпечатъци, интегриран в капака на вашия телефон.Той ви позволява да отключите телефона си просто с натискане на пръста върху скенера на гърба на устройството. Въпреки че в момента е проектиран само,за да се побере върху iPhone 4/4S, iPhone 5 и Samsung Galaxy S3, устройството технически работи с всеки смартфон, който използва Bluetooth.

Тази система работи с вашия телефон, така че когато сканирате пръстовия си отпечатък се генерира случайна  16-буквена парола.Така когато сканирате пръста си за пръстови отпечатъци, за да отключите телефона, скенера безжично влиза чрез съхранената парола в устройството, предоставяйки Ви достъп. Така че по същество имате полза от сигурността на 16 символната случайна парола, без да се налага да се налага я помните, което е доста умно.

 

Разработчиците също така искат да разширят идеята за биометричната сигурност в PIPA Wallet, където да можете да впишете данни за кредитни си карти за онлайн транзакции, използвайки пръстовия си отпечатък да имате и PIPA паспорт, така че да можете да се идентифицирате с нищо друго, освен с телефона и пръста си.

Видео:

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …