Home / Android / Samsung Galaxy Premier (GT- I9260) Ревю

Samsung Galaxy Premier (GT- I9260) Ревю

I926025

 

Преди няколко месеца Samsung представи Galaxy Premier. За сега устройството е достъпно само за Русия и Украйна, но очакваме, че галактиката ще се появи и на пазара в Европа и Азия този месец.

Въведение

Samsung Galaxy Premier се намира точно между Galaxy S III mini и Galaxy S III, както по отношение на размер, така и по характеристики и дизайн. Има много хора, които мислят, че Galaxy S III е прекалено голям. Тенденцията, че екраните стават по-големи и по-големи, се очаква и през 2013 г. в която размерът 5.0 „е нормален за всички устройства от висок клас.
Е Galaxy Premier използва 4.65 „екран и е със същия размер като Galaxy Nexus, но по-малък от Galaxy S III с неговия 4.8“ екран.
Samsung се стреми да има устройства във всички размери и класове. Бялото е новото черно според последните топ устройства на Samsung.

 

Вид / хардуер

Galaxy Premier използва дизайна на Galaxy S III, само че този път Samsung предпочете белия цвят, така че нека обсъдим всяка страна на галактиката премиер.
-Отпред.
Галактиката премиер използва 4.65 „sAMOLED дисплей с HD резолюция. В горната част на дисплея, виждаме говорител, сензори и предна камера с резолюция от 1.9 Мега пиксела. В дъното има бутона Начало и сензорни бутони забележимо само когато дисплеят е включен.
-Отзад.
8 мегапикселова камера с LED светкавица, говорител в лявата част от дъното и разбира се логото Samsung.
-От ляво и дясно.
В лявата страна на телефона виждаме бутони за регулиране на звука, а от дясната страна на устройството виждаме бутон за включване/изключване и заключване.
От горе и долу.
В горната част на телефона има аудио жак 3.5мм и също така микрофон. В долната част на Galaxy Premier има втори микрофон и микро USB вход.
Красивата хромирана лайсна придава елегантен вид на сравнително тънкото устройство. Като цяло телефонът създава едно наистина Premier усещане.

 

 

 

I926023

 

I926026

 

I926027

 

I92601

 

I92602

 

I92603

 

I92604

 

I92605

 

I92606

 

I92607

 

I92608

 

I92609

 

I926011

 

I926012

 

I926013

 

I926014

 

I926015

 

I926016

 

 

Интерфейс

Samsung използва своя собствен интерфейс Touch Wiz Nature UX за Galaxy Premier. Това е същия интерфейс, който познаваме от Galaxy S III, Galaxy S III мини, Galaxy Note II и актуализацията до Jelly Bean за Samsung Galaxy S II. Samsung се готви да пусне и актуализация със същия интерфейс за Galaxy Note следващия месец. Особено приятното в Nature UX интерфейс е, че всичко изглежда добре. Всички икони са красиви и има естествени ефекти при докосване. Така например имате ефект на водата (вълнички) при отключване на устройството.
Преминавайки през интерфейса устройството отговаря бързо на всички зададени команди. Galaxy Premier работи с Android 4.1.1. Точно Jelly Bean подпомага бързодействието на телефона дори на този Dual Core процесор. Samsung Galaxy Premier се доставя със Samsung Чат услугата Chaton, Chaton не е много добре познат в Европа, но потребителите му се увеличават стабилно. Можете да сравните chaton с WhatsApp, само че Chaton има много повече функции от WhatsApp. За съжаление не всеки знае това и все още използва WhatsApp. Touch Wiz UX също използва много комбинации. Например, можете да отворите вашия фотоапарат без да минава през цялото меню, само поставете пръста си върху lockscreen и отключете вашето устройство и „тадаа“, вие сте в камерата. Тези функции могат да бъдат модифицирани или дори премахнати.

Специални функции.

Галактиката премиер има много умни функции в Touch Wiz Nature UX, по-долу ние ще обсъдим някои от тях.

Smart Stay

С иновативната Smart Stay функция Galaxy Premier автоматично разпознава когато гледате телефона, независимо дали това е да прочетете електронна книга или да сърфирате в интернет. Предната камера се вглежда дълбоко в очите ви и поддържа включено осветлението на дисплея.

Smart предупреждение

Когато вдигнете телефона и не знаете какво се случва, тъй като сте били далеч? Samsung Galaxy премиер знае това, и ви дава кратък вибриращ сигнал за да ви информира за пропуснати повиквания и нови съобщения.

S voice

Софтуер за разпознаване на Samsung разширени естествен език, можете да използвате гласа си, за да отключите телефона с прости потребителски команди, или да играят любимите си песни, изключите звука нагоре или надолу, организира графика си, или автоматично стартиране на камерата и започнете да приемате снимки.
S глас е достъпна на английски, италиански, немски, френски, испански и корейски

Директно повикване

Samsung Galaxy премиер дори знае, когато искате да говорите. Когато пишете съобщение до някого и решите вместо това да му се обадите, просто вдигнете  телефона до ухото си и телефона директно набира вашият контакт. Няма повече ровичкане в контактите. Нека Samsung Galaxy премиер направи това за вас.

S-Beam

Споделяне на съдържание с приятели наблизо трябва да бъде лесно, бързо и дори забавно. S-Beam ви позволява това веднага, така че можете да прехвърлите документи, контакти, снимки, музика, видео дори и контакти. Само доближете  гърбовете на двете устройства, свържете се споделете и се наслаждавайте. Това е възможно само чрез NFC съвместимата  версия на Galaxy премиер.

Pop up Play

Технологията картина в картината ви позволява да гледате HD видео в отделен прозорец докато изпращате имейл или текст. Плъзнете го до мястото, където искате на екрана и чатете с вашите приятели или сърфирате в интернет. Не пропускайте всяка от действието.

Най-добрата снимка

Samsung Galaxy премиер хваща най-добрите погледи. Никога не пропуснете усмивка или ако сте хвана някой, когато мига, автоматично телефона избира най-добрия ви поглед от 8 снимки.

Дисплей

Галактиката премиер използва 4.65 „Super AMOLED екран с резолюция от 720 x 1280, което означава HD резолюция. Екранът има гъстота на пикселите 316 на инч, малко по-добре от Galaxy S III, който е с плътност 306ppi (пиксела на инч). Цветовете на устройството са наистина ярки благодарение на Samsung Super AMOLED технологията, особено черния е наистина черен. AMOLED екрани от Samsung все още са много специални, защото само устройства от висок клас от Samsung използва AMOLED екрани. Не само, че AMOLED екрана има толкова добри цветове, но и е пестелив на енергия за батерията.

Камера

Samsung Galaxy премиер има една 8 мегапикселова камера отзад, чрез нея може да правите снимки и записвате видео при високи резолюции. Ако искате да правите снимки в тъмни условия, това е също възможно благодарение на LED светкавицата. По-долу има няколко снимки и видео, направени с Galaxy Premier.

 

 

 

 

20120101_235353

 

20120101_235403

 

 

 

20120101_235413

 

 

Батерията и скорост

Galaxy Premier използва 2100mAh батери, която държи много добре. Бихме могли да използваме устройството най-малко два дни с пълно зареждане без компромиси при използването. Оборудван е с 1.5 GHz двуядрен процесор, така че скоростта не е проблем тук. Разбира се ние виждаме разликите, ако го сравниm с четириядрен процесор на Galaxy Note II, но от гледна точка на съотношението цена качество е един доста добър избор.

 

About GP

Check Also

Ревю Geotel Amigo 3GB RAM 32GB ROM 2 SIM + SD card до 256GB

Geotel Amigo осигурява впечатляващо представяне за стойността си, която ще платите. Телефона е много добре …