До този момент никой не знаеше на какво основание Sony дава имената на своите смартфони и защо. Например Xperia P трябва да бъде по-голям и по-мощен от Xperia U въпреки, че буквата U е след буквата P. Също така не е известно и както, ще прави компанията при изчерпването на буквите от азбуката. Но днес се появи информация за смартфон с кодово име Sony HuaShan, който ще има две букви Xperia SP, което ни подсказва, че Sony са решили проблема с буквите в азбуката, както и предстоящо пускане друг смартфон наречен Xperia L.

huashan-480x320

Заедно с новото име ние научихме, че Xperia SP ще получи двуядрен Qualcomm Snapdragon S процесор с тактова честота от 1,7GHz, графичен ускорител Adreno 320, 1GB оперативна памет и Android 4.1.2 Jelly Bean. Разделителната способност на екрана е известна, но ние сме почти сигурни, че ще е 1280 x 720 пиксела.

Що се отнася до второто устройство, Xperia L (известен преди като S210H), той ще е много по-скромен – дисплей с резолюция от 854 х 480 пиксела, двуядрен Snapdragon S4 Plus процесор с тактова честота от 1GHz, 1GB оперативна памет и Android 4.1 Jelly Bean

Най-вероятно Xperia L и Xperia SP ще наследят дизайна на Xperia Z, а що се касае до датата на анонса ние смятаме, че те ще бъдат показани на MWC 2013.