Home / Android / Sony с два нови смартфона от серията Xperia

Sony с два нови смартфона от серията Xperia

До този момент никой не знаеше на какво основание Sony дава имената на своите смартфони и защо. Например Xperia P трябва да бъде по-голям и по-мощен от Xperia U въпреки, че буквата U е след буквата P. Също така не е известно и както, ще прави компанията при изчерпването на буквите от азбуката. Но днес се появи информация за смартфон с кодово име Sony HuaShan, който ще има две букви Xperia SP, което ни подсказва, че Sony са решили проблема с буквите в азбуката, както и предстоящо пускане друг смартфон наречен Xperia L.

huashan-480x320

Заедно с новото име ние научихме, че Xperia SP ще получи двуядрен Qualcomm Snapdragon S процесор с тактова честота от 1,7GHz, графичен ускорител Adreno 320, 1GB оперативна памет и Android 4.1.2 Jelly Bean. Разделителната способност на екрана е известна, но ние сме почти сигурни, че ще е 1280 x 720 пиксела.

Що се отнася до второто устройство, Xperia L (известен преди като S210H), той ще е много по-скромен – дисплей с резолюция от 854 х 480 пиксела, двуядрен Snapdragon S4 Plus процесор с тактова честота от 1GHz, 1GB оперативна памет и Android 4.1 Jelly Bean

Най-вероятно Xperia L и Xperia SP ще наследят дизайна на Xperia Z, а що се касае до датата на анонса ние смятаме, че те ще бъдат показани на MWC 2013.

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …