Home / Новини / Ubuntu за телефони (ревю)

Ubuntu за телефони (ревю)

 

 

Untitled

 

Място за вашето съдържание
Телефонът ви е по-въздействащ, бъркотията на екрана е по-малка,  и преминавате от приложение на приложение благодарение на магическия ръб. Телефонът се превръща в пълноценен тънък компютър, когато е свързан с док станция. Ubuntu доставя магически телефон, който по-бързо работи, по-бързо за използване и се вписва перфектно в семейството на Ubuntu.
phone-home-design-269x185
Как работи Ubuntu
С всички native core apps приложения и без Java натоварване, Ubuntu работи добре на смартфони, както от висок, така и от по-нисък клас – използва драйвери като тези на андроид. Така че сега е лесно да се предложи по-добро преживяване на клиенти от цял свят.
phone-home-industry-269x192

 Всичко от което програмистите се нуждаят

Създаването на красива Native приложения или олекотени HTML5 е лесно с помощта на SDK. Работата на уеб приложенията е толкова бърза, колкото на Native. С една операционна система за всякакви устройства, едно приложение може да има интерфейс, както за телефон така и за компютър.

phone-home-developers-290x188

Дизайн

advfsv

Елегантност

Проектиран да направи цялото ви съдържание на телефона по-лесно за достъп и вашите приложения по-въздействащи. Всеки край има конкретна цел, правейки съдържанието лесно достъпно без да навигирате обратно към началния екран всеки път. Телефонът с Ubuntu се вписва идеално в разширеното семейство на Ubuntu, заедно с компютъра и телевизора.

 

Всичко на една ръка разстояние

Ubuntu използва прости естествени жестове от краищата на екрана, за да направи достъпа на съдържанието и превключването на приложения по-лесно от всякога. Всеки край на дисплея ви позволява да превключвате по-бързо приложенията, настройките и съдържанието.

 

Любими приложения

Плъзгане от левия край на дисплея ви отваря списък с любимите ви приложения. Има място за всичко което използвате често. Ubuntu ви позволява да превключвате бързо любимите ви приложения от всеки друг телефон.

vxvbzd

Постоянна работа

Плъзнете наляво или надясно от началния екран да видите съдържанието което използвате най-много. Плъзгане отляво надясно показва екран със всички отворени приложения, докато плъзгане надясно ви показва последното отворено приложение. Превключването на приложения никога не е било по-бързо и по-лесно.

vxbgfbg

Връщане назад
Плъзгане надясно ви връща към последното отворено приложение; още едно плъзгане и ви връща към предното приложение което сте ползвали. Нормално е да имате много отворени едновременно приложения, Ubuntu е създаден за multi-tasking. Няма друга операционна система която ви позволява да превключвате приложения толкова бързо.

byfng

Съдържание, не контроли

Плъзгане отдолу нагоре ви отваря допълнителни опции. Можете да ги скриете или да ги покажете моментално, което означава, че те не заемат място на екрана. Потопете се във вашите снимки, уеб страници, музика, съобщения и приложения без излишни работи по дисплея.

bgdnd
Цял един свят с приложения
Web приложенията надминават native apps за Ubuntu. Те ще получат нови икони и същия достъп до системните уведомления. Приложения като Facebook, Twitter, Google карти, Gmail и Spotify са налични. Но Ubuntu не е ограничена към HTML5. Native apps са екстремно бързи, използвайки пълната мощ на централния и графичния процесор.

phone-home-developers-290x188
Намери всичко, навсякъде, веднага

Просто напишете това което търсите и гледайте как резултатите се появяват моментално. Ако това е човек, ще виждате данни от вашия имейл, контакти, Facebook приятели и последователи на Twitter. Търсите музика? Ubuntu не просто търси в телефона, той търси и онлайн търговци, включително Amazon и Ubuntu One Music Store.

nhfdbf

 

Телефон по ваш вкус 

Ubuntu има персонализирани графики, които красят началния екран на телефона. Проектиран от художници, които са специализирани в създаването на красиви визуализации на сложни данни с приветствие да се развива, докато използвате телефона. Това не е lock screen, знак казващ:  “come in”. Подпис с цветя за Ubuntu и за вас.

 

Естествено чист и организиран

Ние допринасяме целия свят в пръстите ви и го караме да изглежда красив. Плъзнете от началния екран да филтрирате вашите търсения на приложения, хора, музика и така нататък. Плъзнете от горе за да видите входящите съобщения. Всичко е стилно, елегантно и свежо.

6uhyfnhf

 

Умни разговори

Ubuntu преоткрива „входящите съобщения“ като ви дава по-бърз достъп до всички ваши имейли, текстови съобщения, разговори и социални медиини постове. Вижте всяко съобщение което получите и отговорете на момента; просто плъзнете отгоре надолу.

nzgfnzfg

 

Живот в картини

Галерията прави всичко по-лесно, дори и организирането. Намерете и споделете вашите снимки.
Всеки заснет кадър се качва моментално във вашият Ubuntu One акаунт правейки ги достъпни за iOS, Android и Windwos.

hdthd

 

Оператори и OEM

 

Построен за телефонната индустрия

Имаме нужда от компании разработващи мобилни устройства на пазара, за да можем лесно да портнем Ubuntu в телефон. Това ще предостави прекрасни условия за много добра производителност в апарати от по-нисък клас, както и възможността за свързване на компютри използващи операционната система с бъдещи апарати, които да покриват изискванията за най-добри в света на технологиите. Освен това приятният и интуитивен дизайн ще може да бъде преработен от всяка заинтересована марка, вграждайки своите приложения, услуги и съдържание!

mnbfd

 

Зашеметяващ дизайн без значение от типа смартфон

Ubuntu предоставя леко и красиво изживяване дори на смартфони от по-нисък клас. Благодарение на факта, че не е използван Java virtual machine, основните приложения се изпълняват с пълна скорост, използвайки минимална употреба на паметта. Това придава на потребителския интерфейс вид на луксозна, добре работеща и интуитивна операционна система, без да бъдат необходими хардуерни компоненти от висок клас.
А за смартфоните от висок клас, Ubuntu създава нов тип категория смартфони със способността за пълна десктоп достъпност само с поставянето на апарата в док станция, свързана с монитор и клавиатура. Истински преносим компютър с размерите на ръката Ви е бъдещето на персоналните компютри!

jmfhngbf

Телефонът със сърце на персонален компютър

Топ смартфоните на пазара имат хардуер силен колкото ултра лек лаптоп. Ubuntu уникално добавя нова категория при устройствата – телефон, който лесно се превръща в компютър – предоставящ уникални възможности за разработчиците на приложения да използват само едно обединено устройство вместо употребата на няколко за изработката и тестовете на своите продукти!

nnfnr

 

Персонализирай спрямо своите нужди

Производителите имат възможността да вградят своите приложения, услуги и съдържание без да бъде нарушена цялостта на екосистемата на Ubuntu, което не би довело до прекъсването на практиките на различните компании да предоставят специални възможности и принадлежности в своите устройства!

Съдържанието може да бъде поставено както на началния екран така и в бара за „търсене“ , а приложенията може да бъдат инсталирани предварително, както и огромен вариант от други различни опции за брандиране на устройствата. С разрастваща се облачна рамка на всяко Ubuntu устройство, големите компании могат да донесат на потребителите си изживяване, което ще ги задоволи достатъчно, превръщайки ги в част от глобална облачна екосистема!

iutmnybv

 

Любимата операционна система на разработчиците

Съществуващи уеб настройки може да бъдат пренесени на Ubuntu смартфон като уеб приложения независими от уеб браузъра и с пълен достъп до системата, точно както основните такива!

Ubuntu вече е доста популярна сред уеб разработчици и добре запознатите потребители.

Стандартната среда за разработка на Андроид, всъщност е Ubuntu

HTML5 е напълно поддържан, но Ubuntu не се ограничава само до него. Разработчиците могат да използват своите продукти използвайки също OpenGL и QML, с C или C++ и Javascript за допълнителна производителност!

Международни производители на игри като EA, Valve и Unity Technologies сега са готови да използват Ubuntu!

По-лесно адаптиране на хардуера

Имаме екипи базирани в Тайпей, Шанхай, Пекин и Бостън, които са в готовност да се срещнат с Вашите инженери и оператори във фабриките, а единствената им цел е да Ви предоставят възможността да получите чисто и неустоимо, прекрасно изживяване с Ubuntu.
Операционната система вече е адаптирана към използването на чипове ARM и Intel х86 архитектура, тъй като е подобна на ядрото на типичната Андроид система BSP (Board Support Package). По този начин производителите на чипове не е нужно да влагат излишни средства в адаптирането на своя хардуер спрямо Ubuntu. Накратко, ако вече сте компания, произвеждаща Андроид апарати, то за Вас приемането на Ubuntu ще е просто тривиална стъпка.
Истинското глобално решение

Ubuntu вече бива използван в повече от 70 страни и е преведен на повече от 40 езика. С 20 милиона десктоп протребители по целия свят, операционната система е не само утвърдена платформа, но и утвърдена марка!

Подкрепени от Canonical

Canonical е глобална компания занимаваща се с търговията на софтуер, която осигурява рекламната и дизайн помощта на Ubuntu проекта. В момента екипът занимаващ се с адаптирането на хардуера успява да инсталира Ubuntu на милиони нови персонални компютри предназначени за целия свят.
Благодарение на Canonical, Ubuntu има огромната възможност да бъде представен в страни с огромна икономическа сила и с кадри обучени да представят най-доброто от операционната система, наброяващи 1000 души!

 

Приложения

 

Бързо развиваща се екосистема от приложения
Ubuntu е любимата Линукс дистрибуция на света. В действителност хиляди уеб и мобилни разработчици вече го използват всеки ден, така, че е естествено, да има много създадени, както и нови приложения за Ubuntu.
Лесната връзка между устройствата както и синхронизацията е още едно предимство на новата операционна система.
vfsvb
Адаптиране на уеб приложения или Native
Web приложения са много разпространени за Ubuntu, с API  които предоставят дълбока интеграция в интерфейса. HTML5 приложения, написани за други платформи могат да бъдат адаптирани към Ubuntu с лекота, и ние сме насочени към стандартна кръстосана платформа за развитие на приложения с помощта на PhoneGap. Тази платформа е проста за работа и лесно се създават приложения.
Нашата уникална web app система позволява бързо да се адаптират всяко уеб съдържание за инсталиране като приложение на телефона, работещи независимо от браузъра, със собствена икона и достъп до системни услуги. Това означава, че всички големи имена ще бъдат достъпни за потребителите на Ubuntu телефони.
Но Ubuntu не се ограничава само до HTML5. За богати приложения с прекрасни движение и преходи, както и графика на тежки игри за Ubuntu осигурява различни среди за разработка на Native приложения. Тя използва QML, C или C++ и JavaScript също и пълен OpenGL, която компании за Топ игри използват за направата на невероятни игри. Ето защо фирми като EA, Valve Software и Unity Technologies са ангажирани с Ubuntu сега.
QML инструментариум и примерни приложение са на разположение за изтегляне днес, така че няма по-добро време, за да започнете.
sbsbf
Пишете приложения за всички устройства с Ubuntu
Ubuntu софтуерен център е бил част от Ubuntu години, и ние ще разширим, също доставката на приложения за телефони.
Вече установен като най-популярният начин да намиране на нов софтуер за компютри с Ubuntu, позволява на потребителите на Ubuntu да изтеглят и инсталират приложения за секунди. И тук нещо наистина невероятно. С пристигането на SDK на Ubuntu, може да се напишат приложения да работят на всички Ubuntu устройства: това е същата Ubuntu OS на компютъра и на телефона, така че едно приложение ще може да работи на двете устройства. afaef
Нашият облак е и ваш
Ubuntu One e лична облак услуга осигуряваща на всеки Ubuntu потребител свободно за съхранение, на снимки и музика, пространство. Но за разработчици, Ubuntu One предлага много повече. U1DB облачно синхронизиране на базата данни предоставя услуга за синхронизиране на всякакъв вид данни в облака.

Ако сте мобилен оператор и искате бърз начин за разработване на Cloud базирани услуги за вашите потребители, Ubuntu един ви дава възможност да се развиват интегрират диференцират услуги, без да е необходимо да се поддържа своя собствена инфраструктура.cdcsvf

Изгради приложението си сега
Ако сте писали приложения за Ubuntu, е време да станете мобилни. Така че защо не изтеглите QML инструментариумът и да започнете днес?


 

 

 

About GP

Check Also

Краят на една Епоха !

BlackBerry, Nokia, Motorola: Краят на една епоха Канадската група BlackBerry съобщи в понеделник за придобиването …