Viddy е достъпно за IOS от известно време и сега най-накрая направи своя дебют за Android, в търсене на начинаещи кинематографисти, които искат да споделят своите творения с приятелите и семейството си.

Основната предпоставка на Viddy е, че може да качвате и споделяте кратко видео, а не да пишете вашето състояние. Приложението включва някои основни видео филтри и възможност за добавяне на саундтрак към вашия клип.При него липсва професионалният софтуер за редакция на видеото, но за аматьори като нас е идеална възможност.

Очевидно Viddy се стреми да е друга медия, ориентирана към социална мрежа, но това е вече доста тесен пазар. Има ли наистина предимство пред Youtube?

Най-доброто нещо за Viddy е, че той е бърз, просто снимате нещо и чрез кликване го качвате. Това е страхотна идея за заснемане на смешни момент или видео картичка с пожелание за определен празник ( рожден ден,годишнина и т.н.), но има и някои недостатъци в основната му концепция.

Първо вашите видеоклипове са ограничени само до 15 секунди, което просто е прекалено кратко за много неща. Само няколко видеоклипа ще имате възможност да маркирате, така че да ги използвате редовно, за да актуализирате състоянието си през прозореца. И най-належащият въпрос от всички: защо бихте прекарали времето си за редактиране и бавно качване на видео чрез 3G мрежата, когато отнема само секунди, за да напишете нещо в Twitter? Това изглежда малко неудобно.

Не ме разбирайте погрешно, Viddy определено има своите цели и това е едно добре изградено, функционално приложение, но дали това е наистина една надеждна и дългосрочна платформа за социалната  мрежа? Viddy е съвместими с 735 ICS и Jelly Bean устройствата и се предлага на 16 различни езика.

Изтегли