Xiaomi потвърди, че Mi Pad 4 и Redmi 6 Pro ще стартират на 25 юни, а ето и какво трябва да имаме информация за тях.

Redmi 6 Pro ще пусна 4000 mAh батерия и чипсет Snaodragon 625, а Mi Pad 4 ще заложи на Snapdragon 660 и дисплей 18:9. Компанията постави гаджетите последната седмица, но MIUI Forum разкрива, че те ще стартират следващия понеделник. Изображенията в публикацията подсказват, че Redmi 6 Pro ще има дисплей 19:9, а комбинацията от чипсет и мощна батерия озачава, че определено от него би могъл да се чака далеч над средната издръжливост.

Xiaomi навежда на мисълта също и за AI фукционалност, но не спомеава подробности. Очакваме компанията да стартира разпознаване на сцени с помощта на изкуствения интелект, както обикновено се случи с последните и два устройството.

В действителност няма друга информация за модела Pro, но става ясно, че Xiaomi планира да пусне и таблета Mi Pad 4 на същото събитие. Компанията не разкрива редица подробности за него, като само споменава присъствието на 8 инчов Full HD дисплей и употребата му с една ръка, което предполага, че той ще включва ергономичен дизайн. Притежаване въпреки това изглед на гърба на апарата, показващ единична камера.

XDA Developers откриха характеристиките на Mi Pad 4 по-рано тази година, като отбелязах 6000 mAh батерия, дисплей 18:9 и чипсет Snapdragon 660, което означава, че Xiaomi ще ползва Power Qualcomm асортимента в своите таблети за пръв път, след като от сега нататък стартира чипове Nvidia, Intal и MediaTek в по-старите си модели.

Събитието е насрочено за 25 юни, така еч няма да ни се наложи да гадеам дълго за останалите спецификации на двете гаджети.