Home / Android / Sony може да пусне на пазара бюджетни смартфони с четириядрен процесор през 2013

Sony може да пусне на пазара бюджетни смартфони с четириядрен процесор през 2013

Щом стане на въпрос за чиповете, които биват използвани в днешните смартфони, MediaTek не е името на компанията, което всеки си представя. Това е така, защото за разлика от големите корпорации, използващи продуктите на nVidia и Qualcomm, процесорите от MediaTek се използват основно от китайски производители на телефони с по-ниска стойност.

Въпреки това, производителите на тези чипове може да имат шанс да блеснат сред големите имена от бранша! Компанията съобщи, че от Sony са поискали да тестват четириядрения MT6589 чип. За момента все още не е сигурно, че от японската компания ще използват тези процесори, но ако това стане факт, то най-вероятно ще бъдат пуснати апарати с от нисък или среден клас на пазара през 2013 година.

Гореспоменатия MT6589 чип използва Cortex A7 процесорни ядра. Може да бъде клокнат до 1.2GHz и поддържа LPDDR2 RAM. Графичният процесор PowerVR SGX544 най-вероятно би могъл да се справи с резолюция на екрана от 720 на 1280 пиксела или известна още като HD. Камерата, намираща се в бъдещите модели би могла да бъде най-много 13 пиксела, а поддръжката на 1080p  видео не би била проблем.

About GP

Check Also

Официалните кадри на Xiaomi Mi5x издглеждат изключително

Xiaomi вече даде потвърждение това на официалната си страница във Facebook, че ще обяви MiUI …