Тим Кук: Apple ще отвори повече iOS

pic_3_27182

По време на конференцията D11 Тим Кук говори доста всеобхватно, засягайки следващите версии на iOS и OS X, и коментира теми, които не са директно свързани с работата на Apple в момента. Той спомена, че компанията планира да отвори повече API-тата си, което е добра новина за много автори на софтуер. Тим Кук уточни обаче, че това няма да стане в степен, която може да застраши сигурността на потребителите. Той защити и правото на компанията да прави някой избор вместо потребителите и заяви, че по всяка вероятност строгата политика за допускане на приложения до iOS ще остане такава и за в бъдеще.

Изпълнителният директор на Apple спомена и друг интересен факт. Според него компанията няма проблем нито с идеята, нито с практическото изпълнение на прехвърлянето на свои приложения за Android. Коментарът е свързан с въпрос за отваряне на iCloud и за други платформи, но Тим Кук заяви, че по-скоро не виждат причина или нужда в момента да предприемат такъв ход.

 

  • Източник: MobileBulgaria

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>